Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kuzu Başı Fırında Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Kuzu Başı Fırında
Pratik Kuzu Başı Fırında Tarifi


Kuzu Başı Fırında (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Kuzu Başı (temizlenip üstten hafifçe kırılmış)
1 Litre (5 su bardağı) Su
l Tatlı Kaşığı Tuz
75 gr (5 çorba kaşığı) Tereyağı (eritilmiş)
2 Çorba Kaşığı Kekik

Yemek Tarifi


Özellikle sakatat sevenlerin hoşlanacağı fırında kuzu başı, ucuz ve doyurucu bir giriş yemeği olarak servis edilebilir.

Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (200 C) getirip ısıtınız.
Büyük bir tencereye su ve tuzu koyup kaynatınız.
Kuzu başlarını tencereye ekleyip, arasıra bir delikli kepçeyle üstte toplanan köpükleri alarak, tuzlu suyu tekrar kaynatınız.
45 dakika pişirdikten sonra, başları tencereden alıp bir fırın tepsisine yerleştiriniz.

Tencereyi ateşten alıp, içindeki sudan 2 1/2 su bardağı ayırarak kalan suyu dökünüz.
Tepsideki başların üstüne ayırdığınız 2 1/2 su bardağı suyu ve eritilmiş yağı dökünüz.
Tepsiyi fırına sürüp başları, arasıra suyundan üstüne kaşıkla dökerek 20 dakika, renkleri pembeleşene kadar pişiriniz.
Başları çevirip bir 15 dakika daha pişirdikten sonra, tepsiyi fırından alınız.

Bir kesme tahtası üstünde satırla her başı iki eşit parçaya bölüp, üstüne kekiği serperek, ısıtılmış bir servis tabağında, yeşil salata yaprakları üstünde servis ediniz

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mustafa Uyar'dan lezzetli bir sebze yemeği tarifi

Tavuk göğsünü büyük markeflerden istediğiniz büyüklükte ve adefte açık ya da kapalı olarak alabilirsiniz. Bir dilim olarak aldığınız tavuk göğsü birbirine bağlı iki parçadan oluşur.

Yumurta sarılarını, unu, pudra şekerini, sütü, tereyağını ve limon kabuğunu büyük bir kapta yumuşayıncaya kadar çırpın.

Kuşbaşı eti bir tencereye alın. Suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.

Tavuk etlerini marine etmek için, süt, yoğurt suyu ve soğan suyunu bir kapta karıştırın

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri