Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kuzu Başı Fırında Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Kuzu Başı Fırında
Pratik Kuzu Başı Fırında Tarifi


Kuzu Başı Fırında (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Kuzu Başı (temizlenip üstten hafifçe kırılmış)
1 Litre (5 su bardağı) Su
l Tatlı Kaşığı Tuz
75 gr (5 çorba kaşığı) Tereyağı (eritilmiş)
2 Çorba Kaşığı Kekik

Yemek Tarifi


Özellikle sakatat sevenlerin hoşlanacağı fırında kuzu başı, ucuz ve doyurucu bir giriş yemeği olarak servis edilebilir.

Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (200 C) getirip ısıtınız.
Büyük bir tencereye su ve tuzu koyup kaynatınız.
Kuzu başlarını tencereye ekleyip, arasıra bir delikli kepçeyle üstte toplanan köpükleri alarak, tuzlu suyu tekrar kaynatınız.
45 dakika pişirdikten sonra, başları tencereden alıp bir fırın tepsisine yerleştiriniz.

Tencereyi ateşten alıp, içindeki sudan 2 1/2 su bardağı ayırarak kalan suyu dökünüz.
Tepsideki başların üstüne ayırdığınız 2 1/2 su bardağı suyu ve eritilmiş yağı dökünüz.
Tepsiyi fırına sürüp başları, arasıra suyundan üstüne kaşıkla dökerek 20 dakika, renkleri pembeleşene kadar pişiriniz.
Başları çevirip bir 15 dakika daha pişirdikten sonra, tepsiyi fırından alınız.

Bir kesme tahtası üstünde satırla her başı iki eşit parçaya bölüp, üstüne kekiği serperek, ısıtılmış bir servis tabağında, yeşil salata yaprakları üstünde servis ediniz

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çilekli, fıstıklı ve limonlu dondurmayı genişçe bir kup bardağına koyalım. 2 Çorba kaşığı çilek sosunu üzerine gezdirerek, temizlenmiş çileklerle birlikte servis yapalım.

Milföy hamurlarını yumuşayana kadar oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra kelepçeli yuvarlak ya da kare bir kalıba, uç kısımları üst üste gelecek şekilde yerleştirin.

Soğanları soyup yemeklik doğrayın. Dana etini tavla zarı iriliğinde doğrayın. Havuçları ve sivribiberleri temizleyip ince dilimleyin.

Yumurtayı tozşekerle çırpın. Sıra ile süt, sıvıyağ, limon suyu ilave ederek karıştırın. Kabartma tozunu ekleyin.

Yılbaşı sofraları için muhteşem bir tarif. Unutulmaz bir davet vermek istiyorsanız Rejans'ın şefi Server Mersin'in portakallı ördek tarifini mutlaka deneyin!

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri