Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kokoreç Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Kokoreç
Pratik Kokoreç Tarifi


Kokoreç (10 Kişilik)

Malzemeler


1 Hazır Kuzu Bağırsağı Sarması (sakatatçılarda bulabilirsiniz) 1/4 Su Bardağı Rafine Yağ

Yemek Tarifi


Değişik ve lezzetli bir sakatat yemeği altın kokoreç, süt kuzusunun bağırsağından hazırlanır.
Öteki mevsimlerdeki kuzu bağırsakları ile hazırlananlar lezzet bakımından aynı sonucu vermez.
Kuzu bağırsak sarmasını evde hazırlamak oldukça güç olduğu için, aşağıdaki tarifte hazır olarak verilmiştir.

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip ısıtınız.
Döner fırın tertibatının şişine kuzu bağırsağını takıp çalıştırınız.
40-50 dakika, her tarafı nar gibi olana kadar kızartınız.

Kokoreci bir kesme tahtasına çıkarıp, keskin bir bıçakla 1 cm kalınlığında dilimleyiniz.

Izgaranızı yakıp ısıtınız.
Kokoreç dilimlerini ızgaraya koyup 2-3 dakika, her iki yanlarını yeniden ızgara ederek pişirdikten sonra yanında ızgara edilmiş domates ve sivri biberle servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Süt ılındıktan sonra biraz daha sıcak hale getirin. Derin bir kasenin içine 1 çorba kaşığı maya, 1 tatlı kaşığı tozşeker ve sıcak sütü koyup, tahta kaşıkla iyice karıştırın.

Soğan, biber ve mantarları temizleyip doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup dörde bölün. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın.

Yumurtalar çukurca bir kaba kırılıp, tuz ve karabiberle birlikte iyice köpükleninceye kadar çırpılır.

Polat Renaissance Hotel'in usta aşçılarından Sevgililer Günü için leziz bir başlangıç yemeği. Somon, avakado ve babaganuş'un aşkla buluşması...

Kabakları temizleyip rendeleyin. Dereotu, maydanoz ve taze soğanları yıkayıp ince ince kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri