Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kokoreç Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Kokoreç
Pratik Kokoreç Tarifi


Kokoreç (10 Kişilik)

Malzemeler


1 Hazır Kuzu Bağırsağı Sarması (sakatatçılarda bulabilirsiniz) 1/4 Su Bardağı Rafine Yağ

Yemek Tarifi


Değişik ve lezzetli bir sakatat yemeği altın kokoreç, süt kuzusunun bağırsağından hazırlanır.
Öteki mevsimlerdeki kuzu bağırsakları ile hazırlananlar lezzet bakımından aynı sonucu vermez.
Kuzu bağırsak sarmasını evde hazırlamak oldukça güç olduğu için, aşağıdaki tarifte hazır olarak verilmiştir.

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip ısıtınız.
Döner fırın tertibatının şişine kuzu bağırsağını takıp çalıştırınız.
40-50 dakika, her tarafı nar gibi olana kadar kızartınız.

Kokoreci bir kesme tahtasına çıkarıp, keskin bir bıçakla 1 cm kalınlığında dilimleyiniz.

Izgaranızı yakıp ısıtınız.
Kokoreç dilimlerini ızgaraya koyup 2-3 dakika, her iki yanlarını yeniden ızgara ederek pişirdikten sonra yanında ızgara edilmiş domates ve sivri biberle servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Baklaları yıkayıp kılçıklarını ayıkladıktan sonra 1 parmak kalınlığında doğrayın. Et suyunu tencereye alıp baklaları ilave ederek pişirin.

Orta büyüklükte kelepçeli bir kek kalıbının dibini ve kenarlarını yağlayın. Milföy hamurlarının 6 adedini kalıbın dibine serin.

Batı Ege'nin lezzetli otlarından köremen ile yapılan bir börek.

Tereyağından 1,5 çorba kaşığı alıp, ince ince ufalanmış kadayıflerı ateşte tereyağıyla yedirerek bir süre karıştırın

Etleri tuz ve karabiberle ovun. Pirzolaları una bulayın. Fazla unu silkeleyin. Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü yarı yarıya kızartın. Pişireceğiniz kaba koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri