Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Koç Yumurtası Izgara Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Koç Yumurtası Izgara
Pratik Koç Yumurtası Izgara Tarifi


Koç Yumurtası Izgara (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Koç Yumurtası (dış zarları alınıp ortalarından ikiye bölündükten sonra her biri hafifçe çizilmiş)
1 Çay Kaşığı Tuz
2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ

Yemek Tarifi


Yapımı kolay, fakat ağır bir yemek olan koç yumurtası ızgarası, az miktarda ve giriş yemeği olarak servis edilmelidir.

Önce ızgaranızı kızdırınız.

Koç yumurtalarını tuzlayıp hafifçe yağlayınız.
Kızgın ızgarada, her iki yanlarını 5-6 dakika ızgara ederek, servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tüm sebzeleri bol su ile yıkayın. Fasulyeleri ayıklayın. Patlıcanı alacalı soyduktan sonra parmak şeklinde doğrayın.

Margarini eritip, soğutun ve derin bir kaba alın. İçine sıvıyağ, yoğurt, sirke, yumurta, kabartma tozu ve un ilave edin.

Unu derin bir kaseye alın. Yeterince su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Biberleri yıkayıp boydan ikiye bölün ve çekirdek yataklarını çıkarın. Daha sonra iri parçalar halinde doğrayıp kenara alın.

Tereyağının 1 çorba kaşığı kadarını ayırıp kalanı bakır bir tavada eritin. Mısır ununu ekleyip kısık ateşte kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri