Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Koç Yumurtası Izgara Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Koç Yumurtası Izgara
Pratik Koç Yumurtası Izgara Tarifi


Koç Yumurtası Izgara (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Koç Yumurtası (dış zarları alınıp ortalarından ikiye bölündükten sonra her biri hafifçe çizilmiş)
1 Çay Kaşığı Tuz
2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ

Yemek Tarifi


Yapımı kolay, fakat ağır bir yemek olan koç yumurtası ızgarası, az miktarda ve giriş yemeği olarak servis edilmelidir.

Önce ızgaranızı kızdırınız.

Koç yumurtalarını tuzlayıp hafifçe yağlayınız.
Kızgın ızgarada, her iki yanlarını 5-6 dakika ızgara ederek, servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci yarım saat kadar tuzlu sıcak suda bekletin. Sonrasında iyice yıkayıp, suyunu süzdürün.

Semizotunu ayıklayın ve yıkayın. Soğanı ince ince doğrayın, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde kesin. Soğanı 5-6 kaşık zeytinyağında pembeleştirin.

Soğanları soyup yemeklik doğrayın. Dana etini tavla zarı iriliğinde doğrayın. Havuçları ve sivribiberleri temizleyip ince dilimleyin.

Patlıcanları ve kırmızı biberleri birkaç yerinden çatalla deldikten sonra fırında ya da ocakta közleyin.

Emre Altıntaş'tan Meksika mutfağına ait lezzetli bir piliç tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri