Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İtalyan Usulü Böbrek Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
İtalyan Usulü Böbrek
Pratik İtalyan Usulü Böbrek Tarifi


İtalyan Usulü Böbrek (4 Kişilik)

Malzemeler


8 kuzu böbreği, yağları alınmış
25 gr margarin veya tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 büyük soğan, ince doğranmış
1 diş sarımsak, ezilmiş
1 büyük dolmalık kırmızı biber,doğranmış
100 gr mantar, dilimlenmiş
125 ml et suyu
4 domates, kabukları soyulmuş ve doğranmış
1 çay kaşığı damates salçası
1/2 çay kaşığı kekik
Tuz ve karabiber
12 biberli zeytin

Yemek Tarifi


Böbrekleri uzunlamasına ikiye kesinlikten sonra küçük parçalara ayırın.

Büyük bir tavada margarin ve çiçekyağını kızdırın.
Böbrekleri bir kere çevirerek 3 dakika kızartın.
Böbrekleri delikli bir servis kaşığıyla alıp bir kenara koyun.

Soğanı ve sarımsağı tavaya koyup ara sıra karıştırarak 5 dakika kızartın.
Kırmızı biber ve mantarı ekleyip, yine ara sıra karıştırarak 3 dakika daha pişirin.
Et suyu, domates, domates salçası ve kekiği ekleyin.
Tuz ve biberle tadını ayarlayın.
Zeytinleri üstüne koyup, böbrekleri ekleyin.

Tavanın kapağını kapatın 10 dakika, böbrekler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pişirme süresince böbrekleri 1-2 defa çevirin.
Tuz ve biberini ayarlayıp hemen servis yapın.

SERVİS ÖNERİLERİ: Bu böbrek yemeğinin ideal garnitürü pilavdır.
Ancak dilerseniz karnabahar veya aynı aileden olan brokoli ve kızarmış ekmek küpleriyle veya tereyağında sote edilmiş patlıcan ve kabakla da servis yapılabilir.
Yemeği süslemek için maydanoz kullanmanızı öneririz.

DİKKAT: Böbrekleri düşük ateşte pişirmeye dikkat edin.
Harlı ateşte fazla pişirirseniz, sert ve kuru olurlar.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bitter çikolatayı eritin. Kağıttan yapabileceğiniz bir krema sıkacağının içine doldurun. Çikolatayı 6 adet kup bardağının içine şekiller vererk sıkın.

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, tuz ve suyu ilave edin. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Taze fasulyeyi ayıklayın ve verev şeklinde doğrayıp, kaynamış suda 15 dakika haşlayın.

Bir kapta un, tuz ve suyda hamuru yoğurun. Üzerine temiz bir bez örterek 15-20 dakika kadar dinlendirin.

Margarini tencereye alın. İyice eriyince üzerine yarım kg unu ilave edip, orta ateşte en az 20-25 dakika kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri