Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hindili Diplomat Çorbası Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Hindili Diplomat Çorbası
Pratik Hindili Diplomat Çorbası Tarifi


Hindili Diplomat Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler


1 adet ufak hindi
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tel şehriye
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet kereviz
4 adet salatalık turşusu
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı turşu suyu
2 su bardağı su, tuz

Yemek Tarifi


Hindiyi bol suda haşlayın.
Haşladığınız sudan 1 su bardağını alıp saklayın.
Kemiklerinden ayırın.
Tencereye tereyağı alın.
Eriyince küçük doğranmış soğanı ve şehriyeleri ilave edip kavurun.

Sebzeleri küp doğrayın.
Şehriye ile soğana ilave edin.
2-3 dakika sote edin.
Ayırdığınız haşlama suyunu ve suyu ilave edin.
Tuzuı katın.
Kaynayınca ateşi kısın.

Sebzeler yumuşayana dek pişirin.
Küçük doğranmış salatalık turşusu ve hindi etlerini ekleyin.
Yumurta sarısı turşu suyu ile çırpın.
Çorbaya katıp bir taşım daha kaynatın.
Servise hazırdır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanları kıyıp, yarım su bardağı zeytinyağında pembeleşene dek kavurun. Yıkanmış pirince su ekleyip ocağa oturtun.

Kuzu etini kuşbaşı doğrayın. Terbiye malzemesiyle bir kaba alıp karıştırın. Etleri terbiyede 2 saat bekletin. Daha sonra şişlere geçirin.

3 adet havucu haşlayıp, robottan geçirin. Tuz ve bir buçuk çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin.

Yaş mayayı küçük bir kaba alın. Üzerine 1 su bardağı ılık su ve tozşeker ekleyin. Bir kaşıkla ezerek eritin ve 10 dakika kadar kabarmasını bekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri