Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hindili Diplomat Çorbası Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Hindili Diplomat Çorbası
Pratik Hindili Diplomat Çorbası Tarifi


Hindili Diplomat Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler


1 adet ufak hindi
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tel şehriye
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet kereviz
4 adet salatalık turşusu
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı turşu suyu
2 su bardağı su, tuz

Yemek Tarifi


Hindiyi bol suda haşlayın.
Haşladığınız sudan 1 su bardağını alıp saklayın.
Kemiklerinden ayırın.
Tencereye tereyağı alın.
Eriyince küçük doğranmış soğanı ve şehriyeleri ilave edip kavurun.

Sebzeleri küp doğrayın.
Şehriye ile soğana ilave edin.
2-3 dakika sote edin.
Ayırdığınız haşlama suyunu ve suyu ilave edin.
Tuzuı katın.
Kaynayınca ateşi kısın.

Sebzeler yumuşayana dek pişirin.
Küçük doğranmış salatalık turşusu ve hindi etlerini ekleyin.
Yumurta sarısı turşu suyu ile çırpın.
Çorbaya katıp bir taşım daha kaynatın.
Servise hazırdır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Konya deyince akla gelen tatlardan biri. Hoşmerim...

Kıymayı bir kaseye alın. Rendelenmiş soğan, galeta unu, su, sıvıyağ, tuz ve karabiber ekleyip, yoğurun.

Margarin ve pudraşekeri krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Yumurtaları ve limon suyunu ekleyip çırpmaya devam edin.

Biftek dilimlerini geniş bir kaba alın. Portakal suyu, soya soyu, zeytinyağı, sarımsak, biberiye ve balı karıştırıp etlerin üzerine ilave edin.

Ispanağı incecik kıyıp, suda haşlayın. Süzüp, iyice sıkarak suyunu çıkarın. Diğer taraftan pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat dinlendirip, süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri