Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hindili Diplomat Çorbası Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Hindili Diplomat Çorbası
Pratik Hindili Diplomat Çorbası Tarifi


Hindili Diplomat Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler


1 adet ufak hindi
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tel şehriye
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet kereviz
4 adet salatalık turşusu
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı turşu suyu
2 su bardağı su, tuz

Yemek Tarifi


Hindiyi bol suda haşlayın.
Haşladığınız sudan 1 su bardağını alıp saklayın.
Kemiklerinden ayırın.
Tencereye tereyağı alın.
Eriyince küçük doğranmış soğanı ve şehriyeleri ilave edip kavurun.

Sebzeleri küp doğrayın.
Şehriye ile soğana ilave edin.
2-3 dakika sote edin.
Ayırdığınız haşlama suyunu ve suyu ilave edin.
Tuzuı katın.
Kaynayınca ateşi kısın.

Sebzeler yumuşayana dek pişirin.
Küçük doğranmış salatalık turşusu ve hindi etlerini ekleyin.
Yumurta sarısı turşu suyu ile çırpın.
Çorbaya katıp bir taşım daha kaynatın.
Servise hazırdır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğan ve sarımsağı tavada çevirin. Jüyen doğranmış bonfile ilave edin. Mantar ve zeytinyağını ekleyerek soteleyin. Demiglas sos koyun ve pişirin. Krema ilave ederek lezzetlendirin.

Fırını 150 dereceye ayarlayın. Fındıkları keserek tavada kızartın. Yumurta beyazlarını çırpın. Dondurmaya fındıkları ekleyin.

Soğanı rendeleyip kıymaya ekleyelim. Bir süre suda bekletip ıslattığımız ekmek içini de ufalayarak kıymaya ilave edelim.

Bütün malzemeleri tencereye koyun. Kaynamak üzere iken altını iyice kısın. Fokurdamamalı fakat buhar çıkışı devam ediyor olmalı.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri