Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Dilbalığı Filetosu Somonlu Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Dilbalığı Filetosu Somonlu
Pratik Dilbalığı Filetosu Somonlu Tarifi


Dilbalığı Filetosu Somonlu (5 Kişilik)

Malzemeler


1 kg Dilbalığı Filetosu
250 gr Somon Filetosu
1 Bağ Pazı
1 Havuç
1 Kabak
1 Patates
3 Limon Suyu
Tuz, Karabiber
Fesleğenli Sos İçin:
1 Demet Taze Fesleğen
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Yeşil Soğan
2 Diş Sarmısak
1 Dal Maydanoz
1 Kahve Fincanı Su
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Dilbalığı filetolarının yarısını yağlı kağıdın üzerine dizin.

Pazı yapraklarını kaynar suya atıp 1 dakika beklettikten sonra çıkarın.
Damarlarını temizleyip dil balığı filetolarının üzerine dizin.
Tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyin.
Diğer filotoları pazılı karışımın üzerine kapattıktan sonra yağlı kağıtla birlikte rulo haline getirin.

Alüminyum folyaya sıkıca sarıp 15 dakika buharda veya suda haşlayın.

Fesleğenli sosu hazırlamak için; bütün malzemeyi blenderden geçirin.
Suyu ekleyip 10 dakika kaynatın.
Fesleğen sosunu servis tabağına alın.
Pişmiş balığı folyo ve yağlı kağıttan çıkarıp keskin bir bıçakla verevine dilimleyin.
Sosun üzerine yerleştirin.

Kabak, havuç ve patatesleri şekilli keserek haşlayın.
Balık rulolarının etrafına dekoratif şekilde yerleştirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin. Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte çevirin.

Fasulyeyi akşamdan (yani en az 12 saat öncesinden) yıkadıktan sonra, üzerini 2 parmak aşacak kadar su ile ıslatın.

Kıymayı bir kaseye alın. Rendelenmiş soğan, galeta unu, su, sıvıyağ, tuz ve karabiber ekleyip, yoğurun.

Ekmek hamurunu 22 eşit parçaya ayırın. Parçaları top top yapıp üzerine yumurta akı sürün. 13 topu susama 9 topu haşhaşa bulayın.

Patlıcanları ve kırmızı biberleri birkaç yerinden çatalla deldikten sonra fırında ya da ocakta közleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri