Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Dil Mantar Soslu Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Dil Mantar Soslu
Pratik Dil Mantar Soslu Tarifi


Dil Mantar Soslu (4 Kişilik)

Malzemeler


20 Sığır Dili Dilimi (ince kesilmiş)
45 gr Margarin (3 çorba kaşığı)
250 gr Mantar (temizlenip dilimlenmiş)
1 1/2 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası (2 çorba kaşığı suda eritilmiş)
150 gr Et Suyu (3/4 su bardağı)
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
50 gr Konyak (1/4 su bardağı)

Yemek Tarifi


Hazırlanması kolay ve çok lezzetli olan mantar soslu dili, hafif bir öğle yada akşam yemeği olarak, patates püresi ve ızgara domatesle servis edebilirsiniz.

Büyük ve derin bir tavada yağı orta ateşte eritiniz.
Yağ kızınca mantarları ekleyip ara sıra karıştırarak pişiriniz.

Tavayı ateşten alıp, tahta kaşıkla eritilmiş mısır nişastasını ekleyip iyice karıştırınız.

Tavayı yeniden ateşe oturtup yavaş yavaş et suyunu katınız; karışımı pürtüksüz olana kadar karıştırınız.
Devamlı karıştırarak tuz, karabiber ve konyağı katınız.

Dil dilimlerini tavaya koyup sosa iyice bulayınız.
Ateşin altını kısıp, arasıra karıştırarak 15-20 dakika, dilimler iyice ısınıp, sos koyulaşıncaya kadar pişiriniz.

Tavayı ateşten alıp, içindekileri ısıtılmış bir servis tabağına aktararak servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kaynamış tuzlu suda pirinci pişirin. Süzüp zeytinyağı ekleyin. Fırını 180 dereceye ayarlayın.

Kırmızı lahanayı ince kıyıp tuzla ovun. Suyunu sıkın ve blenderden geçirin.

Kıyma ve sucuk baharatını derin bir kaseye alın. Dövülmüş sarımsaığı ilave edip bütün malzemeyi iyice yoğrun.

Öncelikle 2 adet kuzu ciğerini irice doğrayın. İyice yıkayıp, tuzlu suda haşlayın. Haşlanan ciğerleri bu defa çok ufak doğrayın.

Spagettiyi tuz ilave edilmiş bol kaynar suda haşlayın. Soğanı ince ince doğrayın. Havucu temizleyip rendeleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri