Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Dil Balığı Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Dil Balığı
Pratik Dil Balığı Tarifi


Dil Balığı (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Adet Dil Balığı
1 Adet Kırmızı Soğan
1 Adet Domates
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Yeteri kadar tuz, kırmızı pul biber

Yemek Tarifi


Balıkların başını ve kuyruğunu kesin.
Derisini de soyduktan sonra ikiye ayırın.
Orta kulağını çıkarın.
Bu dilimleri limon suyuna batırın.
Üzerine kırmızı biber serpip 10 dakika dinlendirin.

Zeytinyağına bulayarak ızgarada kızartın.
Soğanı soyup dörde kesin.
Domatesi de dilimleyerek beraber servise sunun.

Not: Arzu ederseniz kızarttığınız balıkların üzerine dilimlenmiş patlıcan dizin.
Bir kapta soğan ve domatesleri sote edip patlıcanların üzerine dökün.
Doğranmış maydanoz ve karabiber ilave ederek 10-15 dakika fırınlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kofikleri sıcak suda ıslatıp çıkarın. Bir kapta suyunu süzüp bekletin. Soğanları ince kıyın. Tavaya sıvıyağı boşaltıp kızdırdıktan sonra soğanları altın rengi alana dek kavurun.

Muzları soyup 2 tanesini püre haline getirin. Oda ısısında yumuşatılmış margarini bir kaba alıp şeker, 3 yumurta ve un ekleyerek mikserle çırpın.

Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün. Düz durabilmesi için alt kısımlarını biraz kesin. İçlerini bir kaşık yardımı ile çıkarıp acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin.

Bir kapta hamur için, sıvıyağ, 1 çorba kaşığı margarin, yarım bardak su, tuz ve alabildiği kadar unu karıştırın.

Sunumuyla çocukların çok beğeneceği Kirpi börek tarifini Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin verdi. Mutlaka çocuklarınıza tattırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri