Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Dil Balığı Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Dil Balığı
Pratik Dil Balığı Tarifi


Dil Balığı (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Adet Dil Balığı
1 Adet Kırmızı Soğan
1 Adet Domates
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Yeteri kadar tuz, kırmızı pul biber

Yemek Tarifi


Balıkların başını ve kuyruğunu kesin.
Derisini de soyduktan sonra ikiye ayırın.
Orta kulağını çıkarın.
Bu dilimleri limon suyuna batırın.
Üzerine kırmızı biber serpip 10 dakika dinlendirin.

Zeytinyağına bulayarak ızgarada kızartın.
Soğanı soyup dörde kesin.
Domatesi de dilimleyerek beraber servise sunun.

Not: Arzu ederseniz kızarttığınız balıkların üzerine dilimlenmiş patlıcan dizin.
Bir kapta soğan ve domatesleri sote edip patlıcanların üzerine dökün.
Doğranmış maydanoz ve karabiber ilave ederek 10-15 dakika fırınlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv'de Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden pazı ve lahana sarması. Potal Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Mustafa Özkan'ın tarifini mutlaka deneyin.

Kekleri ufalayıp, krema, ceviz, kayısı ve romla birlikte karıştırın.

Havuçların kabuklarını bir bıçak yardımıyle kazıyın. Sonra rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Tavaya 1 çorba kaşığı sıvı yağı alın.

Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. Yumurta, su ve tuz ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.

Öncelikle patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun ve limonlu suda bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri