Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Dana Böbreği Şarap Soslu Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Dana Böbreği Şarap Soslu
Pratik Dana Böbreği Şarap Soslu Tarifi


Dana Böbreği Şarap Soslu (6 Kişilik)

Malzemeler


1 kg Dana Böbreği (yağları temizlenip yıkanmış ve dilimlenmiş)
1 Soğan (ince doğranmış)
1 Limonun Suyu ve Rendelenmiş Kabuğu
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Su Bardağı Hafif Tatlı Şarap
30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı
250 gr Mantar (temizlenmiş)
125 gr (1/2 su bardağı) Acı Krema
Baharat Torbası:
8 Sap Maydanoz
1 Fiske Kekik
1 Defne Yaprağı

Yemek Tarifi


Şarapta pişmiş mantarla hazırlanan şarap soslu dana böbreği, patates püresi ve sote taze fasulye ile servis edilir.

Böbrek dilimlerini ateşe dayanıklı bir cam tencereye koyup üstüne soğan, limon kabuğu rendesi, tuz ve biberi koyup, limon suyunu, baharat torbasını ve şarabı ekleyiniz.

Tencereyi harlı ateşe oturtup, ara sıra karıştırarak ısıtınız.
Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp yemeği 30 dakika pişiriniz.

Bu arada, küçük bir tavada tereyağı eritiniz, köpükleri sönüp yağ kızınca, mantarları ekleyiniz ve karıştırarak 3-4 dakika kızartınız.
Sonra tavayı ateşten alınız.

Böbrekler pişince mantarları tencereye katıp karıştırarak kremayı ekleyiniz.
Ara sıra karıştırarak, 5 dakika daha pişiriniz.

Tencereyi ateşten alıp baharat torbasını çıkartıp atınız.
Yemeği, içinde piştiği tencereyle servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mutfağımızın vazgeçilmez kebaplarından biri olan çentik kebabını bir de Binbirdirek Sarnıcı Monteverde'nin mutfağındaki yapılışıyla deneyin...

Öncelikle bir kasede 6 yemek kaşığı nişastayı biraz süt ilavesi ile iyice karıştırın.

Beşamel sos için, tencerede 1 çorba kaşığı tereyağı ve unu kavurun. Üzerine sütü ilave edin.

3 adet patlıcanı küp şeklinde doğrayın. Tuzla ovup yıkayın. Kurulayıp kızgın yağda kızartın.

Kayısı ve fındıkları bıçakla kıyın. Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri çırpın. İçerisine eritip soğuttuğunuz margarini, labne peynirini, kabartma tozunu ve unu ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri