Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Dana Böbreği Şarap Soslu Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Dana Böbreği Şarap Soslu
Pratik Dana Böbreği Şarap Soslu Tarifi


Dana Böbreği Şarap Soslu (6 Kişilik)

Malzemeler


1 kg Dana Böbreği (yağları temizlenip yıkanmış ve dilimlenmiş)
1 Soğan (ince doğranmış)
1 Limonun Suyu ve Rendelenmiş Kabuğu
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Su Bardağı Hafif Tatlı Şarap
30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı
250 gr Mantar (temizlenmiş)
125 gr (1/2 su bardağı) Acı Krema
Baharat Torbası:
8 Sap Maydanoz
1 Fiske Kekik
1 Defne Yaprağı

Yemek Tarifi


Şarapta pişmiş mantarla hazırlanan şarap soslu dana böbreği, patates püresi ve sote taze fasulye ile servis edilir.

Böbrek dilimlerini ateşe dayanıklı bir cam tencereye koyup üstüne soğan, limon kabuğu rendesi, tuz ve biberi koyup, limon suyunu, baharat torbasını ve şarabı ekleyiniz.

Tencereyi harlı ateşe oturtup, ara sıra karıştırarak ısıtınız.
Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp yemeği 30 dakika pişiriniz.

Bu arada, küçük bir tavada tereyağı eritiniz, köpükleri sönüp yağ kızınca, mantarları ekleyiniz ve karıştırarak 3-4 dakika kızartınız.
Sonra tavayı ateşten alınız.

Böbrekler pişince mantarları tencereye katıp karıştırarak kremayı ekleyiniz.
Ara sıra karıştırarak, 5 dakika daha pişiriniz.

Tencereyi ateşten alıp baharat torbasını çıkartıp atınız.
Yemeği, içinde piştiği tencereyle servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.

Osman Salkım'dan rakı sofralarının vazgeçilmez tatlısının tarifi

Hamuru hazırlamak için, tereyağı ve pudraşekerini bir kaba alıp elinizle 1-2 dakika yumuşayana kadar karıştırın.

Baklaları yıkayıp kılçıklarını ayıkladıktan sonra 1 parmak kalınlığında doğrayın. Et suyunu tencereye alıp baklaları ilave ederek pişirin.

Hakan Bey'den Yunan Mutfağı'na ait bir yemek tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri