Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ciğer Viyana Usulü Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Ciğer Viyana Usulü
Pratik Ciğer Viyana Usulü Tarifi


Ciğer Viyana Usulü (4 Kişilik)

Malzemeler


750 gr Dana Ciğeri (ince dilimlenmiş)
50 gr (1/2 su bardağı) Un (1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı,karabiber ve 1 tatlı kaşığı kırmızı biberle karıştırılmış)
1 Yumurta (hafıfçe çırpılmış)
100 gr Galeta Unu (1 su bardağı)
100 gr Tereyağı (8 çorba kaşığı)
1 Limon (dilimlenmiş)

Yemek Tarifi


Un, yumurta ve galeta ununu üç ayrı tabağa koyunuz.

Ciğer dilimlerini sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa batırıp fazlalığın dökülmesi için silkeleyerek, bir kenarda 30 dakika bekletiniz.

Büyük bir tavada yağı orta ateşte kızdırınız.
Yağ kızınca ciğerleri tavaya atıp her yanını 2-3 dakika kadar kızartınız.

Tavayı ateşten alıp ciğerleri sıcak servis tabağına yerleştiriniz.
Limon dilimleriyle süsleyerek hemen servis ediniz.

Yapımı çok kolay olan Viyana usulü ciğer, patates püresi ve bezelye ile servis edildiğinde çok lezzetli bir yemektir.
(Dilerseniz dana ciğeri yerine kuzu ciğeri de kullanabilirsiniz.
)

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırın 180 derece kızdırılır. Tepsi yağlanır. Unlar ve karbonat bir kaba elenir. Tuz serpilir. Ortası çukurlaştırılır ve süt ile yağ dökülür.

Vişneli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Orta büyüklükte cam bir kabı su ile ıslatın ve içine jöleden bir kepçe dökün.

Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı soyup ezin. Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarmısağı hafifçe kavurun.

Kıyma ve sucuk baharatını derin bir kaseye alın. Dövülmüş sarımsaığı ilave edip bütün malzemeyi iyice yoğrun.

Makarnayı damak zevkinize göre haşlayın. Bu arada havucu soyup, ince uzun şekilde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri