Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ciğer Viyana Usulü Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Ciğer Viyana Usulü
Pratik Ciğer Viyana Usulü Tarifi


Ciğer Viyana Usulü (4 Kişilik)

Malzemeler


750 gr Dana Ciğeri (ince dilimlenmiş)
50 gr (1/2 su bardağı) Un (1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı,karabiber ve 1 tatlı kaşığı kırmızı biberle karıştırılmış)
1 Yumurta (hafıfçe çırpılmış)
100 gr Galeta Unu (1 su bardağı)
100 gr Tereyağı (8 çorba kaşığı)
1 Limon (dilimlenmiş)

Yemek Tarifi


Un, yumurta ve galeta ununu üç ayrı tabağa koyunuz.

Ciğer dilimlerini sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa batırıp fazlalığın dökülmesi için silkeleyerek, bir kenarda 30 dakika bekletiniz.

Büyük bir tavada yağı orta ateşte kızdırınız.
Yağ kızınca ciğerleri tavaya atıp her yanını 2-3 dakika kadar kızartınız.

Tavayı ateşten alıp ciğerleri sıcak servis tabağına yerleştiriniz.
Limon dilimleriyle süsleyerek hemen servis ediniz.

Yapımı çok kolay olan Viyana usulü ciğer, patates püresi ve bezelye ile servis edildiğinde çok lezzetli bir yemektir.
(Dilerseniz dana ciğeri yerine kuzu ciğeri de kullanabilirsiniz.
)

Son Aranan Yemek Tarifleri

Usta aşçı Elmas Yetgin, pratikyemektarifleri.gen.tr'nin Anneler Günü konuğu oldu. Pratik ve lezzetli yemek tarifleri ve mutfak sırlarını pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları ile paylaştı.

Tereyağını bir tencereye alın ve küp doğranmış soğanı ilave edip, hafifçe kavurun. Kuzu kuşbaşı etini ilave edin ve harlı ateşte kavurmaya devam edin.

Çok pratik bir tatlı.

Farklı bir lezzet ve muhteşem bir sunum. Madımak, bonfile ve sebzeler eşliğinde lezzet şöleni. Fatih Aydın'ın tarifiyle...

Pazıyı yıkayıp saplarından ayırın. Kaynar tuzlu suya bastırın. 1-2 dakika bekletip suyunu süzün. Fileto mezgit balıkları çok ince dograyıp bir kenara koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri