Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ciğer Viyana Usulü Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Ciğer Viyana Usulü
Pratik Ciğer Viyana Usulü Tarifi


Ciğer Viyana Usulü (4 Kişilik)

Malzemeler


750 gr Dana Ciğeri (ince dilimlenmiş)
50 gr (1/2 su bardağı) Un (1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı,karabiber ve 1 tatlı kaşığı kırmızı biberle karıştırılmış)
1 Yumurta (hafıfçe çırpılmış)
100 gr Galeta Unu (1 su bardağı)
100 gr Tereyağı (8 çorba kaşığı)
1 Limon (dilimlenmiş)

Yemek Tarifi


Un, yumurta ve galeta ununu üç ayrı tabağa koyunuz.

Ciğer dilimlerini sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa batırıp fazlalığın dökülmesi için silkeleyerek, bir kenarda 30 dakika bekletiniz.

Büyük bir tavada yağı orta ateşte kızdırınız.
Yağ kızınca ciğerleri tavaya atıp her yanını 2-3 dakika kadar kızartınız.

Tavayı ateşten alıp ciğerleri sıcak servis tabağına yerleştiriniz.
Limon dilimleriyle süsleyerek hemen servis ediniz.

Yapımı çok kolay olan Viyana usulü ciğer, patates püresi ve bezelye ile servis edildiğinde çok lezzetli bir yemektir.
(Dilerseniz dana ciğeri yerine kuzu ciğeri de kullanabilirsiniz.
)

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derya Aydından çok pratik, lezzetli bir pirinç çorbası. Mutlaka deneyin...

Patlıcanlar alacalı soyulup, üç tarafından boyuna yarılır. Ardından tuzlu suda 20 dakika bekletilir.

İftar ve sahur sofraları için lezzetli bir salata tarifi. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık'ın bu tarifini mutlaka deneyin...

Klip şeklinde kesilmiş beyaz peynir ve domates ile çekirdekleri çıkarılıp, kesilmiş siyah zeytine; sızma yağ, kekik, fesleğen eklenerek oda sıcaklığında bekletilir.

Yumurta, un, süt, sıvıyağ ve tuzu iyice çırpın. Karışımdan bir kepçe alarak yapışmaz yüzeyli bir tavada arkalı önlü pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri