Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ciğer Tava Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Ciğer Tava
Pratik Ciğer Tava Tarifi


Ciğer Tava (5 Kişilik)

Malzemeler


1 Adet Koyun Karaciğer
2 Çorba Kaşığı Margarin
2-3 Soğan
1/2 Demet Maydanoz
2 Çay kaşığı Sumak
2 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
2 Çay Kaşığı Zeytinyağı
1/2 Limon
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Karaciğerin zarını soyarak kuşbaşı doğrayalım.

Bir tencerede margarini kızdıralım.
Ciğerleri tavaya atıp karıştıralım.
Karaciğeri harlı ateşte kapak kapatmadan karıştırarak pişirelim.
(Suyunu çekinceye kadar) Son olarak tuz ve karabiber ekleyelim.

Soğanı halka halka piyazlık doğrayalım.
İnce ince kıydığımız maydanozu, tuzu, kırmızıbiberi, sumağı zeytinyağı ve limon suyu ilave ederek karıştıralım.

Servis tabağına ciğeri ve soğan salatasını alarak birlikte servis yapalım.
Not: Ciğer pişirirken tuzu, ocaktan indirmeye yakın, en son malzeme olarak ilave etmelisiniz.
Aksi takdirde ciğer sertleşir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Geniş bir hamur yoğurma kabında buğday nişastasını, 1 su bardağı unu, 2 adet yumurtayı, 1 paket oda sıcaklığında margarini, 1 çay kaşığı kabartma tozunu ve 1 paket pudra şekerini karıştırın.

Kaynar tuzlu suda makarnayı 10 dakika haşlayıp süzün. Sıvı yağı tencerede kızdırın. Makarnayı soteleyin. Sütü kaynatın. Ekmek içini sütle ıslatın.

Zerde, Konya yöresine ait bir tatlı. Çırağan Palace Kempinski Hotel'in pasta şeflerinden Harun Gümüş sizler için safranlı zerde tarifi verdi.

Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyup ince ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın, domates ve çarliston biberi ince ince kıyın.

Kayısıları akşamdan suda bekletin. Cevizin içinden 3 çorba kaşığını kenara ayırın. Kayısıların 10 adedi ve diğer malzemeleri robota koyup birlikte çekin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri