Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ciğer Pate Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Ciğer Pate
Pratik Ciğer Pate Tarifi


Ciğer Pate (8 Kişilik)

Malzemeler


450gr.
Ciğer
200gr.
Tereyağı
2 Adet Orta Boy Soğan (rendelenmiş)
2 Diş Sarmısak ( dövülmüş)
3 Adet Yumurta ( katı haşlanmış)
1/2 Tatlı Kaşığı Hint Cevizi
1?er Tatlı Kaşığı Baharat(tuz, karabiber, kekik,kırmızıbiber, tarçın)
125 ml.
Su veya Piliç Suyu ( sıcak)
4 Çorba Kaşığı Maydanoz ( kıyılmış)

Yemek Tarifi


100 gr.
Tereyağını bir kapta eritin.
Ciğerleri soğan ve sarmısak ile birlikte hafif ateşte çevirerek pişirin.
Pişmiş ciğeri, katı yumurta, hint cevizi ve diğer baharat ile beraber robottan geçirin.
Robot çalışırken kalan yağ, piliç suyu ve maydanozu da ilave edin ve yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar karıştınn.

Kanşımı servis tabağına alın, arzuya göre sıcak veya buzdolabında 1 saat beklettikten sonra soğuk olarak ikram edebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıymayı- yağsızsa yağ ile birlikte - kavuralım. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edelim. Salçayı, baharatı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra pirinç, tuz ve maydanozu ekleyip altını kapatalım.

Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Süzgeçten geçirin. Mantarları dilimleyip, zeytinyağında soteleyin.

Kıymayı, zeytinyağında sarımsaklarla beraber kavurun. Salça ve naneyi ekleyip birkaç kere karıştırın.

Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup kıyın. Sivribiber, arnavutbiberi ve soğanı temizleyip kıyın.

Öncelikle köfte için bir kasede kıyma, galeta unu, rendelenmiş soğan, tarhun, tuz, karabiberi iyice yoğurun ve bir kenara alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri