Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ciğer Pate Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Ciğer Pate
Pratik Ciğer Pate Tarifi


Ciğer Pate (8 Kişilik)

Malzemeler


450gr.
Ciğer
200gr.
Tereyağı
2 Adet Orta Boy Soğan (rendelenmiş)
2 Diş Sarmısak ( dövülmüş)
3 Adet Yumurta ( katı haşlanmış)
1/2 Tatlı Kaşığı Hint Cevizi
1?er Tatlı Kaşığı Baharat(tuz, karabiber, kekik,kırmızıbiber, tarçın)
125 ml.
Su veya Piliç Suyu ( sıcak)
4 Çorba Kaşığı Maydanoz ( kıyılmış)

Yemek Tarifi


100 gr.
Tereyağını bir kapta eritin.
Ciğerleri soğan ve sarmısak ile birlikte hafif ateşte çevirerek pişirin.
Pişmiş ciğeri, katı yumurta, hint cevizi ve diğer baharat ile beraber robottan geçirin.
Robot çalışırken kalan yağ, piliç suyu ve maydanozu da ilave edin ve yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar karıştınn.

Kanşımı servis tabağına alın, arzuya göre sıcak veya buzdolabında 1 saat beklettikten sonra soğuk olarak ikram edebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Geniş bir salata kabının içersine göbek salatayı doğrayıp ananas, dana jambon, tavuk jambon ve mısır ilave edin. Üzerini lahana, domates, havuç, salatalık, roka ile süsleyin.

Tavuk etlerini haşlayarak robottan geçirin. Daha sonra bayat ekmek içini, baharatı, sarımsağı, soğanı ve yumurta sarısını ilave edip yoğurarak yayın.

Unu geniş bir kaseye alın. Tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla küçük ekmek kırıntısı gibi olana kadar ufalayın.

Bir kaseye kepekli ve beyaz un konup karıştırılır. Tereyağı veya margarin parçalara ayrılıp konur ve parmak uçları ile birbirine yedirilir.

Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri