Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ciğer Pakistan Usulü Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Ciğer Pakistan Usulü
Pratik Ciğer Pakistan Usulü Tarifi


Ciğer Pakistan Usulü (4 Kişilik)

Malzemeler


750 gr Kuzu Ciğeri (ince dilimlenmiş)
4 Diş Sarmısak (dövülmüş)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Pul Kırmızı Biber
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Limonun Suyu
1/4 Su Bardağı Tereyağ

Yemek Tarifi


Her ciğer dilimini uzunlamasına ikiye kesip bir kenara koyunuz.

Orta boy bir kaba sarmısak, tuz, pul kırmızı biber, karabiber ve limon suyunu koyup karıştırdıktan sonra, ciğerleri bu kaba koyarak 1 saat kadar bekletiniz.

Büyük bir tavada tereyağını orta ateşte eritip ciğer dilimlerini 4-6 dakika, sık sık çevirerek kızartınız.
Delikli kepçeyle ciğerleri tavadan, ısıtılmış bir servis tabağına alıp sıcak sıcak servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Maya ve tozşekeri ılık süt ile karıştırın. Yoğurt, sıvıyağ ve tuzu ekleyip karıştırın. Unu ekleyip karıştırın.

Palamudu temizleyin. İyice yıkayıp süzgece alın. Soğanları soyun. 1 bütün soğan ve balığı tuzlu suda 20 dakika haşlayın.

Eti iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğanları soyup ince ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

Ön hazırlık olarak, verilen malzemeyle şerbeti hazırlayalım. Ateşten alarak, soğumaya bırakalım.

Patatesleri yıkayıp tuzlu suda kabuklarıyla birlikte haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup püre haline getirin ve kenara alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri