Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ciğer Pakistan Usulü Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Ciğer Pakistan Usulü
Pratik Ciğer Pakistan Usulü Tarifi


Ciğer Pakistan Usulü (4 Kişilik)

Malzemeler


750 gr Kuzu Ciğeri (ince dilimlenmiş)
4 Diş Sarmısak (dövülmüş)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Pul Kırmızı Biber
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Limonun Suyu
1/4 Su Bardağı Tereyağ

Yemek Tarifi


Her ciğer dilimini uzunlamasına ikiye kesip bir kenara koyunuz.

Orta boy bir kaba sarmısak, tuz, pul kırmızı biber, karabiber ve limon suyunu koyup karıştırdıktan sonra, ciğerleri bu kaba koyarak 1 saat kadar bekletiniz.

Büyük bir tavada tereyağını orta ateşte eritip ciğer dilimlerini 4-6 dakika, sık sık çevirerek kızartınız.
Delikli kepçeyle ciğerleri tavadan, ısıtılmış bir servis tabağına alıp sıcak sıcak servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci yıkayıp, suyunu süzün. 1 adet havucu rendeleyin. Kırmızı ve yeşil biberi incecik kıyın.

Derya Aydın'dan lezzetli bir kabak salatası tarifi

Zerde, Konya yöresine ait bir tatlı. Yapımı da oldukça basit. Çırağan Palace Kempinski Hotel'in pasta şeflerinden Harun Gümüş, safranlı bir Zerde tarifi verdi.

Yaş mayayı, yarım çay bardağı tozşeker ve 1 su bardağı ılık süt karışımına ekleyin.

Vişneli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Orta büyüklükte cam bir kabı su ile ıslatın ve içine jöleden bir kepçe dökün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri