Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bumbar Fırında Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Bumbar Fırında
Pratik Bumbar Fırında Tarifi


Bumbar Fırında (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Koyun Barsağı (600 gr, delik olmayan)
2 Akciğer (çok ince kıyılmış)
2 İri Soğan (rendelenmiş)
200 gr (1 su bardağı) Pirinç (ayıklanıp yıkanmış)
1/4 Su Bardağı Su
1/4 Su Bardağı Et Suyu
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber

Yemek Tarifi


Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180 C) ısıtınız.
Koyun barsağını musluğun ağzına takıp bol akar suyla, bir elinizle de içini sıyırarak, iyice yıkayınız.

Et suyu dışında kalan malzemeyi birkaç kez ;harmanladıktan sonra, barsağın bir ucunu iple bağlayıp, öteki ucundan bir huni yardımı ile doldurunuz.
Öteki ucu da bağladıktan sonra bumbarı fırın tepsisine koyup et suyunu da dökerek fırına sürünüz.
Yemek suyunu aşağı yukarı tamamen çektiğinde fırından çıkarıp, sıcak sıcak servis ediniz

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mantarları temizleyip, yıkayarak ince ince doğrayın. Üzerine yumurtaları kırın.

Peyniri bir gece önceden suya koyun. 2-3 kez suyunu değiştirip, bekletin. İyice tuzunu çıkarın.

Fırın 180 derece kızdırılır. Tepsi yağlanır. Unlar ve karbonat bir kaba elenir. Tuz serpilir. Ortası çukurlaştırılır ve süt ile yağ dökülür.

Biberlerin sap kısımlarını kapak şeklinde kesip çekirdeklerini çıkarın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.

Diabet hastaları için Doktor Gülseren Ünsün'ün kitabından haşlama tavuk tarifi..

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri