Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bumbar Fırında Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Bumbar Fırında
Pratik Bumbar Fırında Tarifi


Bumbar Fırında (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Koyun Barsağı (600 gr, delik olmayan)
2 Akciğer (çok ince kıyılmış)
2 İri Soğan (rendelenmiş)
200 gr (1 su bardağı) Pirinç (ayıklanıp yıkanmış)
1/4 Su Bardağı Su
1/4 Su Bardağı Et Suyu
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber

Yemek Tarifi


Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180 C) ısıtınız.
Koyun barsağını musluğun ağzına takıp bol akar suyla, bir elinizle de içini sıyırarak, iyice yıkayınız.

Et suyu dışında kalan malzemeyi birkaç kez ;harmanladıktan sonra, barsağın bir ucunu iple bağlayıp, öteki ucundan bir huni yardımı ile doldurunuz.
Öteki ucu da bağladıktan sonra bumbarı fırın tepsisine koyup et suyunu da dökerek fırına sürünüz.
Yemek suyunu aşağı yukarı tamamen çektiğinde fırından çıkarıp, sıcak sıcak servis ediniz

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tost ekmeğinin kabuklarını kesin. İç kısımlarını balık yumurtasıyla birlikte robottan geçirin.

Patlıcanları közleyip, blenderden geçirin. Unu sıvıyağda pembeleştirin.

Un, tuz, pudra şekeri ve mayayı geniş bir kapta karıştırın. Zeytinyağı ve pesto sosu ekleyin.

Un, pirinç unu, kakao, ceviz, vanilya ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın.

Yumurta ve tozşekeri çırpın. Yarım su bardağı süt ve margarini ekleyip, tekrar çırpın. Kabartma tozu, kahve, kakao ve unu ekleyip çırpmaya devam edin. 22 cm’lik yağlanmış kalıba dökün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri