Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Böbrek Yahnisi Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Böbrek Yahnisi
Pratik Böbrek Yahnisi Tarifi


Böbrek Yahnisi (4 Kişilik)

Malzemeler


12 Kuzu Böbreği (temizlenip ince dilimlenmiş)
30 gr Margarin (2 çorba kaşığı)
2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
4 Soğan (ince dilimlenmiş)
2 Domates (kabukları soyulup çekirdekleri ayıklanmış)
200 gr Dömi-glas Sos (1 su bardağı)
1 Çorba Kaşığı Taze Maydanoz (ince kıyılmış)
2 Limonun Suyu ve Kabuğunun Rendesi

Yemek Tarifi


Lezzetli ve ucuz bir yemek olan böbrek yahnisini, ıspanak püresiyle servis edebilirsiniz.

Fırınınızı önce orta sıcaklığa getirip (180 C) ısıtınız.

Orta boy bir tavada bir çorba kaşığı yağ ve rafine yağı orta ateşte eritiniz.
Köpükleri kaybolunca soğanları ekleyip ara sıra karıştırarak 8-10 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar kızartınız.
Soğanları delikli kepçe ile ısıtılmış bir servis tabağına alıp sıcak tutunuz.
Kalan yağı tavaya koyup, böbrekleri 5 dakika tahta kaşıkla karıştırarak pişiriniz.
Domates dömi-glas sos, maydanoz, limon sutu ve limon rendesini ekleyip ateşin altını kısınız ve devamlı karıştırarak 4 dakika daha pişiriniz.

Böbrekleri kaşıkla alıp servis tabağındaki soğanların üstüne yerleştirerek hemen serviz ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle, 7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın. İçine yarım lmonu sıkın.

Havuç ve patatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Tuzlu kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp püre halinde ezin. 1 tutam tuz, karabiber, muskat ve peyniri ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.

Ön hazırlık olarak patlıcanların kabuklarını soyup, 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Sivribiberleri saplarının hemen altından birkaç santim boyunda yarıp, çekirdeklerim temizleyin.

Ciğerin zarını soyup, sinirlerini temizleyin. İnce uzun şeritler halinde kesin ve tuzlayın. Derin bir kaseye aldığınız una ciğeri bulayın.

Eti kuşbaşı doğrayın. Kuyruk yağını eritin ve tuz ekleyin. Etle kuyruk yağını karıştırın. Yağlı kağıdı iki kat halinde düz bir zemine serin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri