Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Böbrek Yahnisi Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Böbrek Yahnisi
Pratik Böbrek Yahnisi Tarifi


Böbrek Yahnisi (4 Kişilik)

Malzemeler


12 Kuzu Böbreği (temizlenip ince dilimlenmiş)
30 gr Margarin (2 çorba kaşığı)
2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
4 Soğan (ince dilimlenmiş)
2 Domates (kabukları soyulup çekirdekleri ayıklanmış)
200 gr Dömi-glas Sos (1 su bardağı)
1 Çorba Kaşığı Taze Maydanoz (ince kıyılmış)
2 Limonun Suyu ve Kabuğunun Rendesi

Yemek Tarifi


Lezzetli ve ucuz bir yemek olan böbrek yahnisini, ıspanak püresiyle servis edebilirsiniz.

Fırınınızı önce orta sıcaklığa getirip (180 C) ısıtınız.

Orta boy bir tavada bir çorba kaşığı yağ ve rafine yağı orta ateşte eritiniz.
Köpükleri kaybolunca soğanları ekleyip ara sıra karıştırarak 8-10 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar kızartınız.
Soğanları delikli kepçe ile ısıtılmış bir servis tabağına alıp sıcak tutunuz.
Kalan yağı tavaya koyup, böbrekleri 5 dakika tahta kaşıkla karıştırarak pişiriniz.
Domates dömi-glas sos, maydanoz, limon sutu ve limon rendesini ekleyip ateşin altını kısınız ve devamlı karıştırarak 4 dakika daha pişiriniz.

Böbrekleri kaşıkla alıp servis tabağındaki soğanların üstüne yerleştirerek hemen serviz ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Enginarları, ortalarındaki tüylü kısmı tamamen alınıp atılacak şekilde ayıklayın. Kenarlarındaki çok sert yaprakları kopartıp atın, daha taze olan iç taraftakiler uçları koparılarak ortaları havuz şeklinde olmalı.

Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın, ince doğrayın ve kararmaması için limon suyu ile ıslatın.

Vişneli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Orta büyüklükte cam bir kabı su ile ıslatın ve içine jöleden bir kepçe dökün.

Ön hazırlık olarak fırını 180 derecede ısıtın. Dikdörtgen şeklinde bir fırın tepsisini yağlayın. Margarin ve kakaoyu büyük bir tencereye koyun.

Salata tutkunları için yepyeni bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Veysel eren pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri