Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Böbrek Tereyağlı Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Böbrek Tereyağlı
Pratik Böbrek Tereyağlı Tarifi


Böbrek Tereyağlı (4 Kişilik)

Malzemeler


12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip 1 cm eninde dilimlenmiş)
30 gr Tereyağı (2 çorba kaşığı)
2 Çorba Kaşığı Beyaz Şarap
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1 Çay Kaşığı Acı Hardal
1 Kahve Kaşığı Karabiber
1 Kahve Kaşığı Şeker

Yemek Tarifi


Tereyağlı böbreğin pişme süresi çok kısa olduğundan, yemek sırasında bile hazırlanabilir.
Tereyağlı böbrekleri patates püresi ile servis edebilirsiniz.

Büyükçe bir tavayı 3 dakika orta ateşte kızdırınız.
Yağı tavaya koyup, tavayı çevirerek yağın tavanın her tarafına yayılmasını sağlayınız.
Böbrek dilimlerini ekleyip, devamlı karıştırarak 5 dakika pişiriniz.

Beyaz şarap ve limon suyunu katıp hardal, karabiber ve şekeri ekleyiniz.

2 dakika daha, devamlı karıştırarak pişiriniz.

Tavayı ateşten alıp hemen servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, un, sirke ve suyu karıştırıp yoğurun. Hamuru merdane ile açıp küçük tart kalıplarına yerleştirin.

Yufkaları üst üste sererek 4 eşit parçaya bölün. Elde ettiğiniz her üçgen parçaya erimiş margarini sürün. Üzerine kaşar rendesini serpin. Pastırmaları küçük küçük doğrayarak serpin.

Ayıklanmış ve yıkanmış karalahana, pazı ve pırasayı bir parmak kalınlığında doğrayın. Taze soğan, maydanoz ve taze naneyi incecik kıyın.

Su, margarin, şeker ve tuzu bir tencereye koyup kaynatın. Elenmiş unu ve kakaoyu ilave edin. Kısık ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin.

Tencerede bol miktarda su kaynatın, doğranmış havuç, kereviz, soğan ve sirkeyi ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri