Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Böbrek Tava Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Böbrek Tava
Pratik Böbrek Tava Tarifi


Böbrek Tava (4-6 Kişilik)

Malzemeler


12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenmiş)
1 Su Bardağı Rafine Yağ
2 Çorba Kaşığı Tereyağ
1/2 Su Bardağı Un
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber

Yemek Tarifi


Yapımı son derece kolay olan böbrek tavayı giriş yemeği yada baş yemek olarak servis edebilirsiniz.
Böbrek tava, yanında halka soğan, domates ve kırmızı turpla lezzetli bir giriş yemeğidir.

Böbrekleri ortadan hafifçe yardıktan sonra tuzunu ve biberini ekip una bulayınız.

Orta boy bir tavada rafine yağı kızdırınız.
Böbrekleri bu yağda altüst ederek 4-5 dakika kızartınız.
Böbrekleri tavadan alıp bir tabağa koyunuz.
Tavadaki rafine yağı dökünüz.

Aynı tavada, orta ateşte, tereyağı eritiniz.
Yağ kızmaya başlayınca kızartmış olduğunuz böbrekleri içine atınız.
1-2 dakika kadar altüst ederek pişirdikten sonra sıcak sıcak servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavada tereyağını eritip unu pembeleşinceye kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Tavayı ocaktan alın.

Yumurta, dereotu, beyaz peynir, yoğurt ve sıvıyağı blendırdan geçirin. 1 adet yufkayı temiz bir zemin üzerine serin.

Handan Targıtay'dan pratik bir kek tarifi

Yarım kg köftelik bulguru tepsiye yayın. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pulbiber, 1 tatlı kaşığı salça, 1 kahve fincanı irmik ve 1 su bardağı ılık su ilave edip harmanlayın.

Doktor Gülseren Ünsün'ün diabet hastaları için yemek tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri