Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Böbrek Tava Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Böbrek Tava
Pratik Böbrek Tava Tarifi


Böbrek Tava (4-6 Kişilik)

Malzemeler


12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenmiş)
1 Su Bardağı Rafine Yağ
2 Çorba Kaşığı Tereyağ
1/2 Su Bardağı Un
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber

Yemek Tarifi


Yapımı son derece kolay olan böbrek tavayı giriş yemeği yada baş yemek olarak servis edebilirsiniz.
Böbrek tava, yanında halka soğan, domates ve kırmızı turpla lezzetli bir giriş yemeğidir.

Böbrekleri ortadan hafifçe yardıktan sonra tuzunu ve biberini ekip una bulayınız.

Orta boy bir tavada rafine yağı kızdırınız.
Böbrekleri bu yağda altüst ederek 4-5 dakika kızartınız.
Böbrekleri tavadan alıp bir tabağa koyunuz.
Tavadaki rafine yağı dökünüz.

Aynı tavada, orta ateşte, tereyağı eritiniz.
Yağ kızmaya başlayınca kızartmış olduğunuz böbrekleri içine atınız.
1-2 dakika kadar altüst ederek pişirdikten sonra sıcak sıcak servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın. Konyakla kanştırıp 1 saat bekletin. Yumurta akı ile 5 kahve fincanı pudra şekerini köpük halini alıncaya kadar çırpın.

Akşamdan ıslatılmış börülceleri haşlayıp soğuk sudan geçirin. Süzgece alıp suyunu iyice süzün.

Yeşil mercimeği yıkayıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp geniş bir kaba alın ve ılınmaya bırakın.

Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve şekeri koyup karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve kalıplara dökün.

Akşamdan ıslattığınız barbunyayı haşlayıp süzün. Diğer taraftan patatesleri soyup, yatay olarak kullanacak şekilde üst kısmını kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri