Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Böbrek Sote Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Böbrek Sote
Pratik Böbrek Sote Tarifi


Böbrek Sote (4-6 Kişilik)

Malzemeler


12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenmiş)
3 Orta Boy Soğan (ince doğranmış)
3 Orta Boy Domates (kabukları soyulup kuşbaşı doğranmış)
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası (2 çorba kaşığı su ile sulandırılmış)
2 Su Bardağı Et Suyu
2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
4 Çorba Kaşığı Tereyağ
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
1 Kahve Kaşığı Kekik

Yemek Tarifi


Böbrek sote malzemesinin çok kolay bulunabilir ve ucuz olmasının yanısıra, kolay bir tarif olması nedeniyle, aile sofranıza sık sık çıkarabileceğiniz lezzetli bir yemektir.

Böbrekleri ortadan ikiye böldükten sonra ince dilimleyiniz.

Orta boy bir tavada rafine yağı kızdırınız.
İnce dilimlenmiş böbrekleri 3-4 dakika pişiriniz.
Böbrekleri tavadan alıp bir tabağa koyunuz.
Tavadaki rafine yağı dökünüz.

Aynı tavada orta ateşte, tereyağını eritiniz.
Yağ kızmaya başlayınca soğanları atıp 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar kızartınız.
Soğanlar pembeleşmeye başlayınca domatesini ve salçasını da ekleyip 3-4 dakika pişiriniz.
Böbreği, tuzu, karabiberi ve kekiği de ekleyip 3-4 dakika daha, ara sıra karıştırarak pişiriniz.
Et suyunu katıp 10 dakika daha pişirdikten sonra, bir servis tabağına alıp sıcak~ sıcak servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suda durulayıp iyice süzün. Soğanı soyup kıyın. Havucu temizleyip iri iri rendeleyin. Dereotunu temizleyip dal dal ayırın.

Frenküzümlerini yıkayın, süzün ve saplarını ayırın. Büyük bir tencereye koyup üzerine 600 ml. su dökün. Kısık ateşte karıştırarak bir taşım kaynatın.

Unun ortasını açıp margarin, sıvıyağ, yoğurt, mahlep, kabartma tozunu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında pütürsüz bir hamur yoğurun.

Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı soyup ezin. Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarmısağı hafifçe kavurun.

Ayşe Tüter'in tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri