Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Böbrek Sote Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Böbrek Sote
Pratik Böbrek Sote Tarifi


Böbrek Sote (4-6 Kişilik)

Malzemeler


12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenmiş)
3 Orta Boy Soğan (ince doğranmış)
3 Orta Boy Domates (kabukları soyulup kuşbaşı doğranmış)
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası (2 çorba kaşığı su ile sulandırılmış)
2 Su Bardağı Et Suyu
2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
4 Çorba Kaşığı Tereyağ
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
1 Kahve Kaşığı Kekik

Yemek Tarifi


Böbrek sote malzemesinin çok kolay bulunabilir ve ucuz olmasının yanısıra, kolay bir tarif olması nedeniyle, aile sofranıza sık sık çıkarabileceğiniz lezzetli bir yemektir.

Böbrekleri ortadan ikiye böldükten sonra ince dilimleyiniz.

Orta boy bir tavada rafine yağı kızdırınız.
İnce dilimlenmiş böbrekleri 3-4 dakika pişiriniz.
Böbrekleri tavadan alıp bir tabağa koyunuz.
Tavadaki rafine yağı dökünüz.

Aynı tavada orta ateşte, tereyağını eritiniz.
Yağ kızmaya başlayınca soğanları atıp 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar kızartınız.
Soğanlar pembeleşmeye başlayınca domatesini ve salçasını da ekleyip 3-4 dakika pişiriniz.
Böbreği, tuzu, karabiberi ve kekiği de ekleyip 3-4 dakika daha, ara sıra karıştırarak pişiriniz.
Et suyunu katıp 10 dakika daha pişirdikten sonra, bir servis tabağına alıp sıcak~ sıcak servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırın tepsisini yağlıyoruz. Sağlam bir yufkayı tepsiye yayıyoruz. Geniş bir kap içinde sütü, yumurtayı, yağı, tuzu karıştırıyoruz.

Yılbaşı için oldukça lezzetli ve hafif bir tatlı. Bir Beyoğlu Klasiği olan Rejans'ın mutfak şefi Server Mersin sizler için anlattı...

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Muzlu pudingi sütle karıştırarak pişirin. Arasıra karıştırarak soğumaya bırakın.

Lebeni, Antep mutfağının vazgeçilmez bir çorbası. Yeni ve yöresel çorba denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel'in genç aşçısı Cihan Şahin, Lebeni'nin nasıl yapılacağını anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri