Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Böbrek Sote Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Böbrek Sote
Pratik Böbrek Sote Tarifi


Böbrek Sote (4-6 Kişilik)

Malzemeler


12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenmiş)
3 Orta Boy Soğan (ince doğranmış)
3 Orta Boy Domates (kabukları soyulup kuşbaşı doğranmış)
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası (2 çorba kaşığı su ile sulandırılmış)
2 Su Bardağı Et Suyu
2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
4 Çorba Kaşığı Tereyağ
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
1 Kahve Kaşığı Kekik

Yemek Tarifi


Böbrek sote malzemesinin çok kolay bulunabilir ve ucuz olmasının yanısıra, kolay bir tarif olması nedeniyle, aile sofranıza sık sık çıkarabileceğiniz lezzetli bir yemektir.

Böbrekleri ortadan ikiye böldükten sonra ince dilimleyiniz.

Orta boy bir tavada rafine yağı kızdırınız.
İnce dilimlenmiş böbrekleri 3-4 dakika pişiriniz.
Böbrekleri tavadan alıp bir tabağa koyunuz.
Tavadaki rafine yağı dökünüz.

Aynı tavada orta ateşte, tereyağını eritiniz.
Yağ kızmaya başlayınca soğanları atıp 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar kızartınız.
Soğanlar pembeleşmeye başlayınca domatesini ve salçasını da ekleyip 3-4 dakika pişiriniz.
Böbreği, tuzu, karabiberi ve kekiği de ekleyip 3-4 dakika daha, ara sıra karıştırarak pişiriniz.
Et suyunu katıp 10 dakika daha pişirdikten sonra, bir servis tabağına alıp sıcak~ sıcak servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Süt ve üzerine koyulacak malzemeler hariç tüm malzemeyi karıştırın. Yağlanmış kalıba dökün.

İftar sonrası keyifle yenilebilecek çok lezzetli bir pasta. Hazırlanması da oldukça basit..

Karaciğer, ciğer ve yüreğin zarını soyup, sinirlerini temizleyin. Bir tencereye alıp, üzerine çıkacak kadar su ekleyin ve haşlayın.

Tavuğu keskin bir bıçakla parçalara ayırıp iyice yıkayın. Bir tencerede margarini eritin.

Soğan ve sarımsağı tavada çevirin. Jüyen doğranmış bonfile ilave edin. Mantar ve zeytinyağını ekleyerek soteleyin. Demiglas sos koyun ve pişirin. Krema ilave ederek lezzetlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri