Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Böbrek Sote Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Böbrek Sote
Pratik Böbrek Sote Tarifi


Böbrek Sote (4-6 Kişilik)

Malzemeler


12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenmiş)
3 Orta Boy Soğan (ince doğranmış)
3 Orta Boy Domates (kabukları soyulup kuşbaşı doğranmış)
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası (2 çorba kaşığı su ile sulandırılmış)
2 Su Bardağı Et Suyu
2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
4 Çorba Kaşığı Tereyağ
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
1 Kahve Kaşığı Kekik

Yemek Tarifi


Böbrek sote malzemesinin çok kolay bulunabilir ve ucuz olmasının yanısıra, kolay bir tarif olması nedeniyle, aile sofranıza sık sık çıkarabileceğiniz lezzetli bir yemektir.

Böbrekleri ortadan ikiye böldükten sonra ince dilimleyiniz.

Orta boy bir tavada rafine yağı kızdırınız.
İnce dilimlenmiş böbrekleri 3-4 dakika pişiriniz.
Böbrekleri tavadan alıp bir tabağa koyunuz.
Tavadaki rafine yağı dökünüz.

Aynı tavada orta ateşte, tereyağını eritiniz.
Yağ kızmaya başlayınca soğanları atıp 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar kızartınız.
Soğanlar pembeleşmeye başlayınca domatesini ve salçasını da ekleyip 3-4 dakika pişiriniz.
Böbreği, tuzu, karabiberi ve kekiği de ekleyip 3-4 dakika daha, ara sıra karıştırarak pişiriniz.
Et suyunu katıp 10 dakika daha pişirdikten sonra, bir servis tabağına alıp sıcak~ sıcak servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı soyup, piyazlık doğrayın. Lor ve iri çekilmiş cevizle karıştırın. Yufkaları açıp, ortasına 3-4 çorba kaşığı cevizli içten koyun. Kenarlarını katlayın.

Pirinçle sade bir pilav yapın. Diğer tarafta köfteyi yapmak için, kıyma, bayat ekmek, sıvıyağ, tuz, ve baharatı yoğurun.

Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. İçine, oda sıcaklığındaki tereyağını ilave edip karıştırın.

Küçük küpler halinde doğradığınız sebzeleri – artık evde ne varsa – suda haşlamaya başlayın. Suyu içine koyduğunuz malzemenin miktarına göre ayarlayabilirsiniz.

Bayat ekmeğin kenarlarını incecik kesin ya da bardak yardımıyla yuvarlak dilimler çıkarın. Fırında hafifçe kızartın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri