Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Böbrek Sote İsveç Usulü Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Böbrek Sote İsveç Usulü
Pratik Böbrek Sote İsveç Usulü Tarifi


Böbrek Sote İsveç Usulü (4 Kişilik)

Malzemeler


250 gr Mantar (temizlenmiş ve dilimlenmiş)
500 gr Dana Böbreği (yağları temizlenmiş ve iri zar biçiminde doğranmış)
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Orta Boy Soğan (piyaz doğranmış)
1/2 Su Bardağı Şarap (1 kahve kaşığının ucuyla şeker atılmış)
4 Dilim Tost Ekmeği (tereyağ sürülmüş)

Yemek Tarifi


Baş yemekten önce servis edilen İsveç usulü böbrek sote, yapılması çok kolay ve son derece lezzetli bir yemektir.

Geniş bir tavada tereyağı eritiniz.
Tereyağın köpükleri kaybolunca soğan ve mantarları ekleyip, ara sıra karıştırarak 5-7 dakika, soğanlar pembeleşene kadar kavurunuz.
Soğan ve mantarları delikli kepçe ile ısıtılmış bir kaba alarak, soğumamaları için üstlerini kapatınız.

Böbrek parçalarını tavadaki yağa koyup karıştırarak 2-3 dakika, böbrekler yumuşayıncaya kadar kızartınız.
Delikli kepçeyle, kızarmış böbrek parçalarını soğan ve mantarların bulunduğu kaba alınız.

Hazırlamış olduğunuz şekerli kırmızı şarabı böbrekleri kızarttığınız tavaya koyup harlı ateşte ara sıra karıştırarak 2 dakika kaynatınız.
Böbrek, soğan ve mantar karışımını da tavaya ekleyip karıştırınız.
Karışımı 2-3 dakika pişiriniz.
Tost dilimlerini ısıtılmış servis tabaklarına yerleştirip, üstlerine kaşıkla "biber soğan-mantar" karışımından eşit miktarda yerleştirerek servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Makarnayı haşlayıp süzün. Biberi jülyen (ince uzun şeritler halinde), soğanları, mantarları ve sarımsağı kıyın.

Margarini kalın tabanlı bir tencerede eritip, soğan, pırasa ve kerevizi ilave edin.Sebzeleri hafif ateşte pişirin. Tencereye unu ilave edin. Rengi değişmeden, kumlu bir doku oluşuncaya kadar pişirin.

Karalahanaların salarını kesin. Ortalarındaki sert damarlı kasımlarını kesip alın. Tuzlu suda diri kıvamda haşlayıp süzün.

Armutları yıkayıp kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin ve ince ince dilimleyin.

Rendelenmiş kaşar yada gravyer peyniriyle hazırlanan beyin tava, meze olduğu gibi değişik bir giriş yemeği olarak da servis edilebilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri