Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Böbrek Sote İsveç Usulü Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Böbrek Sote İsveç Usulü
Pratik Böbrek Sote İsveç Usulü Tarifi


Böbrek Sote İsveç Usulü (4 Kişilik)

Malzemeler


250 gr Mantar (temizlenmiş ve dilimlenmiş)
500 gr Dana Böbreği (yağları temizlenmiş ve iri zar biçiminde doğranmış)
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Orta Boy Soğan (piyaz doğranmış)
1/2 Su Bardağı Şarap (1 kahve kaşığının ucuyla şeker atılmış)
4 Dilim Tost Ekmeği (tereyağ sürülmüş)

Yemek Tarifi


Baş yemekten önce servis edilen İsveç usulü böbrek sote, yapılması çok kolay ve son derece lezzetli bir yemektir.

Geniş bir tavada tereyağı eritiniz.
Tereyağın köpükleri kaybolunca soğan ve mantarları ekleyip, ara sıra karıştırarak 5-7 dakika, soğanlar pembeleşene kadar kavurunuz.
Soğan ve mantarları delikli kepçe ile ısıtılmış bir kaba alarak, soğumamaları için üstlerini kapatınız.

Böbrek parçalarını tavadaki yağa koyup karıştırarak 2-3 dakika, böbrekler yumuşayıncaya kadar kızartınız.
Delikli kepçeyle, kızarmış böbrek parçalarını soğan ve mantarların bulunduğu kaba alınız.

Hazırlamış olduğunuz şekerli kırmızı şarabı böbrekleri kızarttığınız tavaya koyup harlı ateşte ara sıra karıştırarak 2 dakika kaynatınız.
Böbrek, soğan ve mantar karışımını da tavaya ekleyip karıştırınız.
Karışımı 2-3 dakika pişiriniz.
Tost dilimlerini ısıtılmış servis tabaklarına yerleştirip, üstlerine kaşıkla "biber soğan-mantar" karışımından eşit miktarda yerleştirerek servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun.

Tatlandırıcıları yumurtayla birlikte bir kabın içinde iyice çırparak eritin.

Bir tencereye suyu koyup kaynatın. İçine ikiye bölünmüş makarnaları, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını katıp 12 dakika haşlayın.

Kayısı ve erikleri ıslatın. Tencereye alıp 8 bardak su ekleyin ve kaynatın. Kuş gözü erişteyi ilave edip karıştırarak pişirin.

14 yaşındaki İrem Ergüleç, arkadaşları için mutfağa girdi. Yaşıtlarına pratik, lezzetli bir makarna tarifi verdi.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri