Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Böbrek Mantarlı Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Böbrek Mantarlı
Pratik Böbrek Mantarlı Tarifi


Böbrek Mantarlı (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip doğranmış)
4 Dilim Ekmek (2 sın kalınlığında kesilip kabukları alınmış)
1 Yumurta
125 gr (1/2 su bardağı) Süt
60 gr (4 çorba kaşığı) Margarin
4 Dilim Salam (zarı soyulup doğranmış)
250 gr Mantar (temizlenip ince doğranınış)
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1 Kahve Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
4 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
4 Çılbır (kaynar suya kırılmış) Yumurta (sıcak)

Yemek Tarifi


Lezzetli ve doyurucu bir kış yemeği olan mantarlı böbrek, kırmızı şarapla birlikte servis edilebilir.

Keskin bir bıçakla ekmek dilimlerinin içini 1, 5 cm oyunuz.

Çukur bir tabakta yumurta ve sütü çırpınız; ekmekleri bu karışıma batırarak, karışımı içmeleri için bir kenara bırakınız.

Büyük bir tavada 2 çorba kaşığı margarini orta ateşte eritiniz.
Yağ kızınca tavaya salamları koyarak 5 dakika kızartınız.
Böbrekleri ekleyip sık sık karıştırarak, 5 dakika, böbrekler pembeleşinceye kadar pişiriniz.
Mantarları da koyup devamlı karıştırarak 3 dakika daha pişirdikten sonra, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyiniz.

Ateşin altını kısıp karışımı 2 dakika daha pişirdikten sonra tavayı ateşten alınız.

Kalan margarini rafine yağla birlikte büyük bir tavaya koyarak orta ateşte eritiniz.
Köpüklenmesi dinince, ekmek dilimlerini birer kere çevirerek 4 dakika, ekmekler nar gibi kızarana kadar kızartınız.
Kızartılmış ekmekleri kağıt havlu üstüne koyarak fazla yağlarını süzdürünüz.

Ekmek dilimlerini, çukur kısımları üste gelecek biçimde ısıtılmış tabaklara yerleştirip tavadaki böbrek karışımı ile içlerini doldurunuz.
Ustlerine yumurtaları yerleştirerek hemen servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuru fasulyeyi bir gece öncesinden suda bekletin veya düdüklü tencerede 1 saat kadar pişirin. Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın.

Pazı yapraklarını yıkayıp, ince ince kıyın. Patates ve soğanı temizleyerek doğrayın. Büyükçe bir tencerede tereyağını hafif kızdırıp unu pembeleşinceye kadar kavurun.

Sütü ısıtın. 2 buçuk su bardağı toz şekeri ilave edip, kaynatın. Geniş bir tepsiye dökün. Güllaçları parçalara ayırıp, bu tepsinin içinde ıslatın.

Vanilya çubuğunu bölüp süte katın ve kaynatın. Yumurta sarıları ve beyazlarını ayırın. Yumurta sarılarını toz şeker ile karıştırıp iyice beyazlaşana kadar mikserde çırpın. Vanilya çubuğunu çıkarıp sütü yumurtalı karışıma katın.

Keçiboynuzunu temizleyip havanda iyice ezin. Geniş bir tencereye alıp suyu ilave edin ve iyice karıştırıp kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri