Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Böbrek Mantarlı Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Böbrek Mantarlı
Pratik Böbrek Mantarlı Tarifi


Böbrek Mantarlı (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip doğranmış)
4 Dilim Ekmek (2 sın kalınlığında kesilip kabukları alınmış)
1 Yumurta
125 gr (1/2 su bardağı) Süt
60 gr (4 çorba kaşığı) Margarin
4 Dilim Salam (zarı soyulup doğranmış)
250 gr Mantar (temizlenip ince doğranınış)
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1 Kahve Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
4 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
4 Çılbır (kaynar suya kırılmış) Yumurta (sıcak)

Yemek Tarifi


Lezzetli ve doyurucu bir kış yemeği olan mantarlı böbrek, kırmızı şarapla birlikte servis edilebilir.

Keskin bir bıçakla ekmek dilimlerinin içini 1, 5 cm oyunuz.

Çukur bir tabakta yumurta ve sütü çırpınız; ekmekleri bu karışıma batırarak, karışımı içmeleri için bir kenara bırakınız.

Büyük bir tavada 2 çorba kaşığı margarini orta ateşte eritiniz.
Yağ kızınca tavaya salamları koyarak 5 dakika kızartınız.
Böbrekleri ekleyip sık sık karıştırarak, 5 dakika, böbrekler pembeleşinceye kadar pişiriniz.
Mantarları da koyup devamlı karıştırarak 3 dakika daha pişirdikten sonra, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyiniz.

Ateşin altını kısıp karışımı 2 dakika daha pişirdikten sonra tavayı ateşten alınız.

Kalan margarini rafine yağla birlikte büyük bir tavaya koyarak orta ateşte eritiniz.
Köpüklenmesi dinince, ekmek dilimlerini birer kere çevirerek 4 dakika, ekmekler nar gibi kızarana kadar kızartınız.
Kızartılmış ekmekleri kağıt havlu üstüne koyarak fazla yağlarını süzdürünüz.

Ekmek dilimlerini, çukur kısımları üste gelecek biçimde ısıtılmış tabaklara yerleştirip tavadaki böbrek karışımı ile içlerini doldurunuz.
Ustlerine yumurtaları yerleştirerek hemen servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sebze yemeklerini ve özellikle enginar'i sevenler için Aşçı Fok'tan bol vitaminli bir enginar tarifi...

Eskişehir mutfağından özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir yemek. Arabaşı, yörenin vazgeçilmez yemeklerinden biri...

Lahanayı yaprak yaprak ayırın ve sert kısımlarını kesin. Büyük bir tencerede bol miktarda su kaynatıp tuz ekleyin.

Ekmek hamurunu un serpilmiş zemine alıp bir kaç kez yoğurun. Zemini ve hamurun üzerini hafifçe unlayıp oklava ile 2-3 mm kalınlığında açın. Su bardağı ağzı ile yuvarlak hamurlar kesin.

Sahrap Soysal'ın bayram tatlılarından biri...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri