Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Böbrek Kremalı Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Böbrek Kremalı
Pratik Böbrek Kremalı Tarifi


Böbrek Kremalı (4 Kişilik)

Malzemeler


500 gr Kuzu Böbreği (yağları temizlenmiş)
3 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Yumurta (hafif çırpılmış)
50 gr Galeta Unu (3/4 su bardağı)
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
1 Soğan (ince dilimlenmiş)
1 Çay Kaşığı Kekik
200 gr Acı Krema (1 su bardağı)
2 Katı Haşlanmış Yumurta (ince kıyılmış)

Yemek Tarifi


Ekonomik ve lezzetli bir yemek olan kremalı böbrek, giriş yemeği olarak yada fazla miktarda yapıldığında sebze ile baş yemek olarak servis edilebilir.

Böbrekleri 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesip orta boy bir kaba yerleştirerek üstlerini örtene kadar su koyunuz.
1 1/2 tatlı kaşığı tuz serperek en az 2 saat bir kenarda bekletiniz.

Böbrek dilimlerini süzerek küçük bir tencereye alınız.
Üstlerini örtecek kadar su koyup orta ateşte kaynatınız.
Kaynamaya başlayınca ateşin altını kısarak 5 dakika pişiriniz.
Böbrekleri süzüp kağıt havluyla kurulayarak bir kenara bırakınız.

Bir tabağa çırpılmış yumurtayı, bir başka tabağa galeta unu ve 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırarak koyup, böbrek dilimlerini önce yumurtaya sonra galeta ununa iyice bulayınız.

Büyük bir tavada, yağ ve rafine yağı orta ateşte kızdırınız.
Böbrek dilimlerini altüst ederek 4 dakika, iyice nar gibi olana kadar kızartınız.
Böbrekleri delikli kepçeyle yağdan alıp ısıtılmış servis tabağına koyarak sıcak tutunuz.

Soğan dilimlerini tavaya koyup 6-8 dakika, pembeleşinceye kadar karıştırarak kızartınız.
Delikli kepçeyle soğanları alıp böbreklerin üstüne yerleştiriniz.

Tavadaki yağı dökünüz.
Kekiği, geri kalan tuz ve kremayı tavaya koyunuz.
Karışımı ara sıra karıştırarak, kaynamaya başlarken tavayı ateşten alınız.
Kıyılmış katı yumurtaları da ekleyerek sosu böbrek ve soğanların üstüne döküp hemen servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Binnur Siyako'dan muhteşem bir acem pilavı tarifi. Pilav tutkunları bu lezzeti mutlaka tatmalı...

Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip değiştirip tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayın. Süzüp soğuk suda bekletin.

Kuru fasulyeleri, diğer kuru baklagillerde olduğu gibi bir gece önceden ayıklayıp, ıslatın. Ertesi gün bir tencereye üzerini aşacak kadar soğuk su ilave ettikten sonra diriliğini kaybedinceye kadar yaklaşık 30 dakika haşlayın.

Yeşil mercimeği yıkayıp haşladıktan sonra süzüp kenara alın. Karnabaharları çiçeklerine ayırın.

Hamsilerin kılçıklarını ayıklayıp, bol su ile yıkayın ve suyunu süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri