Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Böbrek Kendi Yağında Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Böbrek Kendi Yağında
Pratik Böbrek Kendi Yağında Tarifi


Böbrek Kendi Yağında (4 Kişilik)

Malzemeler


12 Kuzu Böbreği (yağı ile birlikte yıkanıp,
kurulanmış)
4 Dilim Kızarmış Ekmek
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber

Yemek Tarifi


Irlandalıların kahvaltıda yedikleri bu yemek, adını kendi yağında piştiği için lezzetinden hiç birşey kaybetmemesinden almıştır.
Kızarmış ekmek üstünde servis edilir.

Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (200 C) ısıtınız.

Böbrekleri ateşe dayanıklı cam bir kapta yada toprak bir güveçte yan yana diziniz.
Fırında 20-30 dakika, yağlı kısımları gevrekleşinceye kadar pişiriniz.

Kabı fırından alınız.
Düz bir kepçe ile böbrekleri çıkarıp tahtanın üstüne koyunuz.
Keskin bir bıçakla yağlarını kesip böbrekleri içinden çıkarınız.
Her kızarmış ekmek diliminin üstüne 3 böbrek dilimi yerleştirip, tuz ve karabiber serperek sıcak sıcak servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci sıcak tuzlu suda 45 dakika ıslatıp yıkayın. Süzdüğünüz pirinci, ince kıyılmış taze soğan, zeytinyağı, kuşüzümü, pulbiber, tuz, karabiber, şeker ve ince kıyılmış dereout ekleyip karıştırın.

Bulgur ve suyu tencereye alıp, ocağa oturtun. Kaynadığında ocağın altını kısıp, kapağı kapalı şekilde 30 dakika pişirin.

Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip diri kalacak şekilde haşlayıp süzün.

Tost ekmeğinin üzerine beyaz peynir sürüp kaşar dilimlerini yerleştirin. Jambonları, kulak şekli vererek kürdanla ekmeğe batırın.

Ayşe Tüter'in tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri