Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Böbrek Kendi Yağında Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Böbrek Kendi Yağında
Pratik Böbrek Kendi Yağında Tarifi


Böbrek Kendi Yağında (4 Kişilik)

Malzemeler


12 Kuzu Böbreği (yağı ile birlikte yıkanıp,
kurulanmış)
4 Dilim Kızarmış Ekmek
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber

Yemek Tarifi


Irlandalıların kahvaltıda yedikleri bu yemek, adını kendi yağında piştiği için lezzetinden hiç birşey kaybetmemesinden almıştır.
Kızarmış ekmek üstünde servis edilir.

Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (200 C) ısıtınız.

Böbrekleri ateşe dayanıklı cam bir kapta yada toprak bir güveçte yan yana diziniz.
Fırında 20-30 dakika, yağlı kısımları gevrekleşinceye kadar pişiriniz.

Kabı fırından alınız.
Düz bir kepçe ile böbrekleri çıkarıp tahtanın üstüne koyunuz.
Keskin bir bıçakla yağlarını kesip böbrekleri içinden çıkarınız.
Her kızarmış ekmek diliminin üstüne 3 böbrek dilimi yerleştirip, tuz ve karabiber serperek sıcak sıcak servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarini tencerede eritin. Lor, yumurta, tozşeker ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Tencereyi ocaktan alın.

Elmaların kabuklarını soyun. Üzerlerinden kapak kesip kenara ayırın. Elmaların çekirdek yataklarını çıkarıp tencereye alın.

Balık tutkunları için çok lezzetli bir tarif. İstanbul'un gözde mekanlarından Home Store Cafe'nin mutfak şefi Ali Kılıç sizler için anlattı...

İftar sonrası sizin ve sevdiklerinizin ağzını tatlandıracak enfes bir tatlı. The Marmara Pera'nın aşçısının bu tarifini mutlaka deneyin...

Yağ ile limonu derince bir kaseye koyup karıştrın. Balığı temizleyip, akar suyun altında yıkayın. Süzüp kurulayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri