Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Böbrek Kendi Yağında Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Böbrek Kendi Yağında
Pratik Böbrek Kendi Yağında Tarifi


Böbrek Kendi Yağında (4 Kişilik)

Malzemeler


12 Kuzu Böbreği (yağı ile birlikte yıkanıp,
kurulanmış)
4 Dilim Kızarmış Ekmek
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber

Yemek Tarifi


Irlandalıların kahvaltıda yedikleri bu yemek, adını kendi yağında piştiği için lezzetinden hiç birşey kaybetmemesinden almıştır.
Kızarmış ekmek üstünde servis edilir.

Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (200 C) ısıtınız.

Böbrekleri ateşe dayanıklı cam bir kapta yada toprak bir güveçte yan yana diziniz.
Fırında 20-30 dakika, yağlı kısımları gevrekleşinceye kadar pişiriniz.

Kabı fırından alınız.
Düz bir kepçe ile böbrekleri çıkarıp tahtanın üstüne koyunuz.
Keskin bir bıçakla yağlarını kesip böbrekleri içinden çıkarınız.
Her kızarmış ekmek diliminin üstüne 3 böbrek dilimi yerleştirip, tuz ve karabiber serperek sıcak sıcak servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İftar ve sahur sofraları için lezzetli bir salata tarifi. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık'ın bu tarifini mutlaka deneyin...

Polat Renaissance İstanbul Hotel'in başarılı aşçısından keyifle yenilebilecek, hafif bir salata. Sofralarına renk katmak isteyenler bu salatayı mutlaka denemeli.

Küçük bir kapta maya ve pudra şekerini karıştırıp, 1 kahve fincanı kadar su ile eziniz. 2 kahve fincanı un ekleyip iyice karıştırdıktan sonra, kasenin üstüne bir kapak kapatıp, 20 dakika bekletiniz.

Semizotlarının yapraklarını saplarından ayırın. Saplarını başka bir yemek için ayırın. Yapraklarını yıkayıp süzdürün, bir kenarda bekletin.

Derya Aydın'dan çok pratik ve lezzetli bir çörek...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri