Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Böbrek Kavurması Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Böbrek Kavurması
Pratik Böbrek Kavurması Tarifi


Böbrek Kavurması (4 Kişilik)

Malzemeler


10 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip her biri dörde bölünmüş)
30 gr Tereyağı (2 çorba kaşığı)
1 Soğan (ince kıyılınış)
60 gr Mantar (temizlenip kıyılmış)
1 Çorba Kaşığı Un
125 gr Evde Hazırlanmış Et Suyu (1/2 su bardağından biraz fazla)
1 Çay Kaşığı Tabasko Sos (istenirse)
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
2 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
8 Yumurta (hafif çırpılmış)

Yemek Tarifi


Hardal soslu böbrek çok lezzetli bir yemektir.
Potates püresi ve kızarmış soğanla birlikte servis edilir.

Büyük bir tencerede margarinin yarısı ile rafine yağı orta ateşte eritiniz.
Yağ kızdıktan sonra, böbrek dilimlerini çevirerek 5 dakika kızartınız.

Delikli kepçeyle böbrek dilimlerini tencereden alıp, bir kenara koyarak ılık tutunuz.

Soğan, sek vermut ve limon suyunu tencereye ekleyip harlı ateşte 5-7 dakika, karışımın üçte biri eksilene kadar kaynatınız.

Küçük derin bir kapta geri kalan margarini, hardalı, tuzu ve karabiberi birbirine karıştırınız.

Tencereyi ateşten alıp hardal ve yağ karışımını küçük parçalar halinde ve devamlı karıştırarak tenceredekilere ekleyiniz.

Böbrek dilimlerini tekrar tencereye koyup maydanozları üstüne serpiniz.
Tencereyi hafif ateşe oturtup 3-5 dakika, böbrekler ısınıncaya kadar pişirdikten sonra, servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Crowne Plaza Hotel'in genç aşçılarından Sinan Narin'in ızgara renkli biberler ve Akdeniz yeşillikleriyle süslediği yemek, domates ve pesto sos eşliğinde sunuldu...

Yumurta ve tozşekeri derin bir kasede bir çırpıcı ile iyice çırpın. Üzerine gazozu ilave edin.

Hamsiyi ayıklayın ve kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzdükten sonra 4 su bardağı suda haşlayın.

Çekinti mısırın üzerine çıkacak kadar su ve tuz ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin.

Harcı için, kayısıları ikiye bölün. Pudraşekeri ve tarçın ile kaynamaya bırakın. Suyunu salmaya başladığında bir-iki tutam un ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri