Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Böbrek Kavurması Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Böbrek Kavurması
Pratik Böbrek Kavurması Tarifi


Böbrek Kavurması (4 Kişilik)

Malzemeler


10 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip her biri dörde bölünmüş)
30 gr Tereyağı (2 çorba kaşığı)
1 Soğan (ince kıyılınış)
60 gr Mantar (temizlenip kıyılmış)
1 Çorba Kaşığı Un
125 gr Evde Hazırlanmış Et Suyu (1/2 su bardağından biraz fazla)
1 Çay Kaşığı Tabasko Sos (istenirse)
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
2 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
8 Yumurta (hafif çırpılmış)

Yemek Tarifi


Hardal soslu böbrek çok lezzetli bir yemektir.
Potates püresi ve kızarmış soğanla birlikte servis edilir.

Büyük bir tencerede margarinin yarısı ile rafine yağı orta ateşte eritiniz.
Yağ kızdıktan sonra, böbrek dilimlerini çevirerek 5 dakika kızartınız.

Delikli kepçeyle böbrek dilimlerini tencereden alıp, bir kenara koyarak ılık tutunuz.

Soğan, sek vermut ve limon suyunu tencereye ekleyip harlı ateşte 5-7 dakika, karışımın üçte biri eksilene kadar kaynatınız.

Küçük derin bir kapta geri kalan margarini, hardalı, tuzu ve karabiberi birbirine karıştırınız.

Tencereyi ateşten alıp hardal ve yağ karışımını küçük parçalar halinde ve devamlı karıştırarak tenceredekilere ekleyiniz.

Böbrek dilimlerini tekrar tencereye koyup maydanozları üstüne serpiniz.
Tencereyi hafif ateşe oturtup 3-5 dakika, böbrekler ısınıncaya kadar pişirdikten sonra, servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Karıştırma kabına unu döküyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz. İçine mayayı, çiçek yağını, suyunu koyup, unun üzerine de şekeri ve tuzu serpiştiriyoruz.

Beşamel sos için 50 ml. sütü kaynatın. Diğer tarafta tereyağını eritin, unu rengi dönmeden yağda kavurun. Kaynar sütü una yavaş yavaş ilave ederek iyice yedirin.

Yaz aylarında yapılabilecek hafif ve çok lezzetli bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Süleyman Engin sizler için anlattı...

Yemekevi.tv okuyucularınden Neslihan Hanım'dan çölyaklılar için özel bir tarif...

Çotanak fındık yağı ile unu 5 dakika kavurun. Naneyi ve salçayı ekleyin. Fındık ununu ilave edip, 2 dakika daha kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri