Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Böbrek Hardal Soslu Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Böbrek Hardal Soslu
Pratik Böbrek Hardal Soslu Tarifi


Böbrek Hardal Soslu (4 Kişilik)

Malzemeler


5 Dana Böbreği (yağları temizlenip dilimlenmiş)
120 gr Margarin (1/2 su bardağı)
1 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
6 Arpacık Soğanı (ince kıyılmış)
100 gr Sek Vermut (1/2 su bardağı)
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
2 Çorba Kaşığı Hardal
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
1 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)

Yemek Tarifi


Hardal soslu böbrek çok lezzetli bir yemektir.
Potates püresi ve kızarmış soğanla birlikte servis edilir.

Büyük bir tencerede margarinin yarısı ile rafine yağı orta ateşte eritiniz.
Yağ kızdıktan sonra, böbrek dilimlerini çevirerek 5 dakika kızartınız.

Delikli kepçeyle böbrek dilimlerini tencereden alıp, bir kenara koyarak ılık tutunuz.

Soğan, sek vermut ve limon suyunu tencereye ekleyip harlı ateşte 5-7 dakika, karışımın üçte biri eksilene kadar kaynatınız.

Küçük derin bir kapta geri kalan margarini, hardalı, tuzu ve karabiberi birbirine karıştırınız.

Tencereyi ateşten alıp hardal ve yağ karışımını küçük parçalar halinde ve devamlı karıştırarak tenceredekilere ekleyiniz.

Böbrek dilimlerini tekrar tencereye koyup maydanozları üstüne serpiniz.
Tencereyi hafif ateşe oturtup 3-5 dakika, böbrekler ısınıncaya kadar pişirdikten sonra, servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Beş su bardağı suyu kaynatıp içine tuz atın. Pirinçleri yıkadıktan sonra bu suya ilave edin. 5-6 dakika pirinçleri pişirin.

Un, zeytinyağı, kekik, tuz ve suyu çukur bir kaba alıp karıştırın.

Keki hazırlamak için, tereyağını eritip ılıtın. Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın.

Kurban etleriyle kolayca yapılabilecek lezzetli bir tarif. Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Ürün sizler için anlattı.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri