Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Böbrek Çin Usulü Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Böbrek Çin Usulü
Pratik Böbrek Çin Usulü Tarifi


Böbrek Çin Usulü (4 Kişilik)

Malzemeler


12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip ikiye bölünmüş)
75 gr (4 çorba kaşığı) Kırmızı Şarap
4 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası (1 çay kaşığı tuz ve 1 kahve kaşığı karabiber ile karıştırılınış)
6 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
1 Diş Sarmısak (dövülmüş)
2 Sivribiber (çekirdekleri ayıklanıp ince kıyılmış)
1 Kırmızı Dolmalık Biber (beyaz kısmı ve çekirdekleri temizlenerek ince dilimlenmiş)
1 Tatlı Kaşığı Şeker
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber

Yemek Tarifi


Şarabı ve mısır nişastasını iki ayrı tabağa koyunuz.
Böbrekleri önce şaraba sonra da mısır nişastasına bulayınız.
Silkeleyerek mısır nişastasının fazlasını atınız.
Şarabı ayrı olarak saklayınız.

Büyük, ağır bir tavada yağı orta ateşte kızdırınız.
Böbrekleri içine atıp 5 dakika, pembeleşinceye kadar altüst ederek kızartınız.
Delikli kepçeyle çıkarıp bir tabağa alarak sıcak tutunuz.

Tavada 2 çorba kaşığı yağ bırakarak gerisini dökünüz.
Sarmısak, sivri biber ve kırmızı dolmalık biberi ekleyip, ara sıra karıştırarak 4 dakika kızartınız.

Tabakta kalan şarabı, şekeri, tuzu ve karabiberi ekleyip iyice karıştırdıktan sonra, sosu 3 dakika pişiriniz.

Kızartılmış böbrekleri ekleyip 2-3 dakika daha pişiriniz.
Böbrek ve sosu, ısıtılmış servis tabağına alarak hemen servis ediniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pazı yapraklarını yıkayıp süzün ve ıri iri kıyın. Soğanı ince doğrayıp teflon tavada biraz çevirin.

Öncelikle 3-4 adet kabağı ince halkalar halinde dilimleyin.3 adet yumurtayı derin bir kaseye kırın.

Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısından muhteşem bir tatlı. Ağzınızı tatlandıracak çikolatalı ılız muz rulosunu mutlaka denemelisiniz...

Kırmızı biber, dolmalık biber, soğan ve domatesi küçük küçük doğrayın. Taze nane, dereotu, maydanoz ve fesleğeni de ince kıyın.

Unun ortasını havuz gibi açarak, süt, yumurta, yağ, tuz ve sirkeyi ekleyip sert olmayan bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra beş parçaya bölün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri