Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Arnavut Yahnisi Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Arnavut Yahnisi
Pratik Arnavut Yahnisi Tarifi


Arnavut Yahnisi (5 Kişilik)

Malzemeler


1 Kuzu Ciğeri
500 gr Kuzu Eti
100 gr Mantı Hamuru
1 Avuç Nohut
1 Adet Sivribiber
1-2 Arnavut Biberi
1 Pırasa
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Kekik
1 Kuzu Beyni
2 Çorba Kaşığı tereyağı
1 Adet Soğan

Yemek Tarifi


Tereyağını bir tencereye alın.
Kızdırdıktan sonra yemeklik doğranmış soğan ve zar biçiminde doğranmış olan kuzu etlerini tencereye alıp, kavurun.
İçine yeterince suyu ilave edin.

Suyunu çektikten sonra akşamdan ıslanmış nohutu tencereye koyun.
Pişerken küçük kesilmiş ciğer, sivribiber, arnavut biberi ve mantı hamurunu sırayla ilave edin.
Kısık ateşte birlikte pişirin.

Pırasayı yıkayıp, ayıklayın.
Halka halka doğrayın.
Tencereye ilave edin.
Tuz, karabiber, kırmızı biber ve beynini birkaç parçaya bölünmüş olarak tencereye alın.
5 dakika daha pişirip, sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv'nin kurucusu Fuat Şahin'in Sofra dergisi mayıs sayısında çıkan yemek tarifi...

Çikolataları ufak ufak doğrayın. Margarini, pudraşekerini, unu, yumurtaları ve doğranmış çikolataları geniş bir kaba alın.

Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'den bol vitaminli bir çocuk yemeği. Bu yemeğe çocuğunuz asla hayır diyemeyecek...

Tavuk seven sevgililer için lezzetli bir yemek. Hem keyifli bir akşam geçirmek hem de farklı bir yemek yemek isteyenlere özel...

Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Soğanı küp doğrayın. Yağsız tavada kavurun. Kıymayı ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri