Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Arnavut Ciğeri Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Arnavut Ciğeri
Pratik Arnavut Ciğeri Tarifi


Arnavut Ciğeri

Malzemeler


1 Koyun Karaciğeri
½ Bardak Un
1 Bardak Sıvı Yağ
1.
5 Çorba Kaşığı Kırmızı Biber
2 Soğan
1 Demet Maydanoz
Tuz

Yemek Tarifi


Ciğerin zarını soyun.
Yarım parmak eninde dilimlere doğrayın.
Yıkayıp, sularını süzün.
Ciğerlerin suyu iyice süzülüp, kuruyunca una bulayın.
Kızgın sıvı yağa ikişer üçer atın.
Bir dakika kadar pişirip tavadan alın.
Çıkarıp üzerine tuz serpin.

Tavadaki yağın üçte birine kırmızı biberi serpin.
Kızdırıp, ciğerlerin üzerine gezdirin.
Soğanları soyup, piyazlık doğrayın.
Tuz, serpip, elinizle mıncıklayarak, tuzu soğana yedirin.
İçine ince kıyılmış maydanozu karıştırın.
Ciğerin yanında servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Geniş bir kaba ceviz, incir ve ezilmiş keçi peynirini koyup karıştırın. Lavaş ekmeklerinin bir yüzüne tereyağı sürün.

Sütü kaynatın. Pirinç ve bir tutam tuz ilave edip ara sıra karıştırarak orta ateşte pişirin.

Kayısıları küçük küçük doğrayın. Kayısı, kuş üzümü ve kuru üzümü ayrı kaplara alıp, şişmeleri için üstlerine kaynar su ilave edin ve bir gece bu şekilde bekletin.

Tavuğu iyice temizledikten ve yıkadıktan sonra kenara alın. Soğanı ince ince doğrayın.

Soğanı yemeklik doğrayın. Tereyağında kavurun. Mercimeği ekleyip kavurmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri