Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Arnavut Ciğeri Tarifi | Sakatat | Yemek Tarifleri
Arnavut Ciğeri
Pratik Arnavut Ciğeri Tarifi


Arnavut Ciğeri

Malzemeler


1 Koyun Karaciğeri
½ Bardak Un
1 Bardak Sıvı Yağ
1.
5 Çorba Kaşığı Kırmızı Biber
2 Soğan
1 Demet Maydanoz
Tuz

Yemek Tarifi


Ciğerin zarını soyun.
Yarım parmak eninde dilimlere doğrayın.
Yıkayıp, sularını süzün.
Ciğerlerin suyu iyice süzülüp, kuruyunca una bulayın.
Kızgın sıvı yağa ikişer üçer atın.
Bir dakika kadar pişirip tavadan alın.
Çıkarıp üzerine tuz serpin.

Tavadaki yağın üçte birine kırmızı biberi serpin.
Kızdırıp, ciğerlerin üzerine gezdirin.
Soğanları soyup, piyazlık doğrayın.
Tuz, serpip, elinizle mıncıklayarak, tuzu soğana yedirin.
İçine ince kıyılmış maydanozu karıştırın.
Ciğerin yanında servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Lahanaların yapraklarını temizleyip yıkayın. Bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın.

Bulguru ayıklayıp, 3 kere yıkayın. Bulguru bir tencereye koyun. Üzerine bulgurun hizasından biraz az olacak şekilde sıcak su koyun. Tencerenin kapağını kapatıp, bulgurun suyu çekmesi için bekletin.

Yufkayı düz bir zemine yayıp, bir tutam tuzla çırptığınız yumurta akını üzerine sürün.

Bu tarifi çocuğunuzla birlikte hazırlayabilirsiniz. Bir dilim dost ekmeğini bir tabağa yerleştirin.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri