

Pratik Arnavut Ciğeri Tarifi
Arnavut Ciğeri
Malzemeler
1 Koyun Karaciğeri
½ Bardak Un
1 Bardak Sıvı Yağ
1.
5 Çorba Kaşığı Kırmızı Biber
2 Soğan
1 Demet Maydanoz
Tuz
Yemek Tarifi
Ciğerin zarını soyun.
Yarım parmak eninde dilimlere doğrayın.
Yıkayıp, sularını süzün.
Ciğerlerin suyu iyice süzülüp, kuruyunca una bulayın.
Kızgın sıvı yağa ikişer üçer atın.
Bir dakika kadar pişirip tavadan alın.
Çıkarıp üzerine tuz serpin.
Tavadaki yağın üçte birine kırmızı biberi serpin.
Kızdırıp, ciğerlerin üzerine gezdirin.
Soğanları soyup, piyazlık doğrayın.
Tuz, serpip, elinizle mıncıklayarak, tuzu soğana yedirin.
İçine ince kıyılmış maydanozu karıştırın.
Ciğerin yanında servis yapın.
Yemek Kategorileri
Son Aranan Yemek Tarifleri
Zeytindalı restoranın sahibi Ali Kemal Özüm'den enfes bir tarif. Patlıcan tutkunları bu yemeği severek yapacak.
Şeker Bayramı için güzel bir tatlı tarifi...
Bayram sofranız için pratik bir Osmanlı yemeği. Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Güler, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı.
Bir kabın içinde yumurtaları ve şekeri mikserle 10 dakika çırpın. Çırpma işlemi bittikten sonra sıvıyağı ekleyip karıştırın.
Önce kabuklarını rendenin ince tarafı ile rendelediğiniz portakalların suyunu, ince şeritler halinde kesilmiş bonfile parçalarının üzerine koyun ve yarım saat dinlendirin.
Yemek Tarifleri
Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri