Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Zürbiyet Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Zürbiyet
Pratik Zürbiyet Tarifi

Malzemeler

150 gr pekmez
150 gr süzme bal
50 gr tereyağ
50 gr ceviz içi {iri kıyılmış}

Yemek Tarifi

Tereyağ bir tavada eritilir, pekmez ve bal ilave edilerek bir taşım kaynatılır.

Soğuduktan sonra ceviz katılır.
Kahvaltılarda ekmeğe sürülerek yenir.

AFIYET OLSUN !
Haluk Kurtar'a teşekkür ederiz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırını 150 dereceye getirerek ısıtın. Fırın tepsisini alüminyum folyo ile kapladıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağını folyonun üzerine sürün.

Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için yumurta ve pudraşekerini çırpın.

Tencerede tereyağını eritip kuşbaşı eti kavurun. 1 fincan su ekleyip kısık ateşte iyice pişirin.

Kebap yapmak artık çok kolay. Özellikle piknik günlerinizde mangalın tadını çıkarmak için bu tarifi mutlaka deneyin. Biz denedik ve bu lezzeti unutamadık!

Birsen Arık'tan çok hafif, çok kolay ve çok lezzetli bir tatlı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri