Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Zürbiyet Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Zürbiyet
Pratik Zürbiyet Tarifi

Malzemeler

150 gr pekmez
150 gr süzme bal
50 gr tereyağ
50 gr ceviz içi {iri kıyılmış}

Yemek Tarifi

Tereyağ bir tavada eritilir, pekmez ve bal ilave edilerek bir taşım kaynatılır.

Soğuduktan sonra ceviz katılır.
Kahvaltılarda ekmeğe sürülerek yenir.

AFIYET OLSUN !
Haluk Kurtar'a teşekkür ederiz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir tencereye suyu koyup kaynatın. İçine ikiye bölünmüş makarnaları, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını katıp 12 dakika haşlayın.

Anneler kadar güzel yemek yapmak isteyenler için bir anne tarifi. Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin, çok leziz bir ay köfte tarifi verdi...

Taze fasulyeyi ayıklayın ve verev şeklinde doğrayıp, kaynamış suda 15 dakika haşlayın.

Öncelikle çilekli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Yıkanmış ve ayıklanmış çileği küp şeklinde doğrayın.

Portakalın kabuğunu, havucu ve kuru kayısıları tavla zarı iriliğinde doğrayın. Oda sıcaklığındaki margarini ve şekeri yüksek devirli mikserle 5 dakika çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri