Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Vişne Marmelatı Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Vişne Marmelatı
Pratik Vişne Marmelatı Tarifi

Malzemeler

5 kg şeker
2 su bardağı su
5 kg olgun vişne

Yemek Tarifi

Vişneleri bol suda iyice yıkayıp, sapları ile birlikte tencereye koyun, tencereye iki su bardağı su ilave edip, kapağını kapattıktan sonra ateşe oturtun.
Vişneler saldıkları suyu tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın.
Vişneleri tahta bir kaşık yardımıyla ezip süzgeçten geçirin, şeker katın ve tekrar ateşe oturtun.
Karıştırarak, marmelat koyuluğuna gelinceye dek kaynatın.
Marmelat kıvamına geldiğinde tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın.
Vişne marmelatı ılındığında kavanozlara boşaltın.
Marmelat soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde saklayın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mövenpick İstanbul Hotel Azzur Restaurant'ın başarılı aşçısı Alpay Zaman'ın verdiği bu çorba tarifi, yılbaşı sofralarına sıcaklık katacak...

Ispanak yapraklarını yıkayıp süzdürdükten sonra incecik dilimleyin. Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın.

Margarini eritip, soğutun ve derin bir kaba alın. İçine sıvıyağ, yoğurt, sirke, yumurta, kabartma tozu ve un ilave edin.

Böbreklerin önceden hazırlanabildiği cin sote dana böbreği, yanında karışık salata ve patates sote ile servis edilebilir.

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, un, sirke ve suyu karıştırıp yoğurun. Hamuru merdane ile açıp küçük tart kalıplarına yerleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri