Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Vişne Marmelatı Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Vişne Marmelatı
Pratik Vişne Marmelatı Tarifi

Malzemeler

5 kg şeker
2 su bardağı su
5 kg olgun vişne

Yemek Tarifi

Vişneleri bol suda iyice yıkayıp, sapları ile birlikte tencereye koyun, tencereye iki su bardağı su ilave edip, kapağını kapattıktan sonra ateşe oturtun.
Vişneler saldıkları suyu tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın.
Vişneleri tahta bir kaşık yardımıyla ezip süzgeçten geçirin, şeker katın ve tekrar ateşe oturtun.
Karıştırarak, marmelat koyuluğuna gelinceye dek kaynatın.
Marmelat kıvamına geldiğinde tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın.
Vişne marmelatı ılındığında kavanozlara boşaltın.
Marmelat soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde saklayın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Biftek dilimlerini geniş bir kaba alın. Portakal suyu, soya soyu, zeytinyağı, sarımsak, biberiye ve balı karıştırıp etlerin üzerine ilave edin.

Ispanağı incecik kıyıp, suda haşlayın. Süzüp, iyice sıkarak suyunu çıkarın. Diğer taraftan pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat dinlendirip, süzün.

Türk mutfağına Arap kültüründen gelen bir soğuk meze çeşidi olan muhammarayı Feriye Lokantası'nın sous chef'inin tarifiyle deneyin...

Yeşil mercimeği bir gece öncesinden ıslatın. 2 su bardağı su ile haşlayın ve süzün.

Aşçı Fok'un değerli yazarlarından Nurdan Çakır Tezgin'den lezzetli bir kabak tatlısı tarifi.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri