Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Vişne Marmelatı Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Vişne Marmelatı
Pratik Vişne Marmelatı Tarifi

Malzemeler

5 kg şeker
2 su bardağı su
5 kg olgun vişne

Yemek Tarifi

Vişneleri bol suda iyice yıkayıp, sapları ile birlikte tencereye koyun, tencereye iki su bardağı su ilave edip, kapağını kapattıktan sonra ateşe oturtun.
Vişneler saldıkları suyu tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın.
Vişneleri tahta bir kaşık yardımıyla ezip süzgeçten geçirin, şeker katın ve tekrar ateşe oturtun.
Karıştırarak, marmelat koyuluğuna gelinceye dek kaynatın.
Marmelat kıvamına geldiğinde tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın.
Vişne marmelatı ılındığında kavanozlara boşaltın.
Marmelat soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde saklayın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patates hamuru için, patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Daha sonra bir kaseye aktarıp çatalla ezin.

Portakalları iyice yıkadıktan sonra kabuklarını dilim dilim soyun ve keskin bir bıçakla kısa şeritler halinde ince ince kıyın.

Dana jambonun her iki tarafını, tavada, hafifçe kızarana kadar pişirin. Tost ekmeklerini ekmek kızartma makinesinde kızartın.

Batı Ege mutfağından rezene ile tatlandırılmış bir kuzu eti yemeği...

Unun ortasını açın. Maya, sıvıyağ, su ve unun üzerine tozşeker, tuz ilave edin. Alabildiği kadar suyla hamur yoğurun, biraz dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri