Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Vişne Marmelatı Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Vişne Marmelatı
Pratik Vişne Marmelatı Tarifi

Malzemeler

5 kg şeker
2 su bardağı su
5 kg olgun vişne

Yemek Tarifi

Vişneleri bol suda iyice yıkayıp, sapları ile birlikte tencereye koyun, tencereye iki su bardağı su ilave edip, kapağını kapattıktan sonra ateşe oturtun.
Vişneler saldıkları suyu tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın.
Vişneleri tahta bir kaşık yardımıyla ezip süzgeçten geçirin, şeker katın ve tekrar ateşe oturtun.
Karıştırarak, marmelat koyuluğuna gelinceye dek kaynatın.
Marmelat kıvamına geldiğinde tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın.
Vişne marmelatı ılındığında kavanozlara boşaltın.
Marmelat soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde saklayın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

İspanyol usulü şarap soslu piliç göğsü yemeği olan Pollo Al Jerez Mart ayında Crowne Plaza'da servise sunulacak özel bir yemek...

Öncelikle pazıları ayıklayıp iyice yıkayalım. İki avucumuzda pazı yapraklarını iyice sıkarak suyunu süzdürelim. Ardından tel süzgece koyup fazla suyu süzdürelim.

Pazıları yıkadıktan sonra doğruyoruz. Kuru soğanı soyup doğrayıp tavaya biraz sıvıyağ koyup kavuruyoruz.

Önce 1 çorba kaşığı anasonu bir buçuk kahve fincanı kaynamış suda yaklaşık 1 saat bekletin. Beklemiş anasonlu suyu bir kaba alın.

Ispanakları bol suda yıkayıp süzdürüyoruz. İri doğrayıp bir kap içerisine alıyoruz. Üzerine tuzunu, sıvıyağını, karabiberini ilave edip karıştırıyoruz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri