Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Üzüm Reçeli Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Üzüm Reçeli
Pratik Üzüm Reçeli Tarifi

Malzemeler

500 gr şeker
1 adet limon
2.
5 su bardağı su
1 kg çekirdeksiz üzüm
60 gr çam fıstığı, kavrulmuş

Yemek Tarifi

Üzümleri iyice yıkayıp, sularını süzün.
Üzümleri salkımdan tane tane koparıp, ayırın.
500 gr şeker ile 2.
5 su bardağı suyu kaynatıp, bir şurup hazırlayın.

Şurup kıvamını bulduğunda çam fıstıklarını ve üzümleri içine atın ve üzümler pişinceye dek hafif ateşte kaynatın.
Reçel kıvamını aldığına limon suyunu ilave edin ve karıştırın, 20-25 dakika kadar kaynatın.
Reçeli ateşten alın ve soğumaya bırakın.
Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Peynir ve tavuğun muhteşem uyumu. Pratik ve lezzetli yemek isteyenler için denenmesi gereken bir alternatif. Artiste Terasse Cafe'nin mutfak şefi Sinan Şallı anlattı..

Sofra dergisinin yemek danışmanı Elmas Yetgin hem lezzetli hem de çok pratik bir salata tarifi verdi. Sevgiyle yapılmış bu salatayı siz de anneleriniz için yapın...

Brüksellahanalarını temizleyin ve sap kısımlarından keserek içlerini oyun. Soğanları soyup kıyın.

Soğanı rendeleyin; kıymaya soğanı, tuzu ve karabiberi ekleyerek yoğurun. Mantı makarnalarının içlerini köfte harçları ile doldurun.

Kabak, havuç, patates ve soğan rendelenir, maydanoz ve dereotu incecik kıyılır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri