Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Üzüm Reçeli Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Üzüm Reçeli
Pratik Üzüm Reçeli Tarifi

Malzemeler

500 gr şeker
1 adet limon
2.
5 su bardağı su
1 kg çekirdeksiz üzüm
60 gr çam fıstığı, kavrulmuş

Yemek Tarifi

Üzümleri iyice yıkayıp, sularını süzün.
Üzümleri salkımdan tane tane koparıp, ayırın.
500 gr şeker ile 2.
5 su bardağı suyu kaynatıp, bir şurup hazırlayın.

Şurup kıvamını bulduğunda çam fıstıklarını ve üzümleri içine atın ve üzümler pişinceye dek hafif ateşte kaynatın.
Reçel kıvamını aldığına limon suyunu ilave edin ve karıştırın, 20-25 dakika kadar kaynatın.
Reçeli ateşten alın ve soğumaya bırakın.
Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıymalı iç malzeme için, soğanları soyup doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın.

Unları, pudra şekerini, tuzu ve mayayı büyük bir kapta karıştırın. Yağı ve yeterince ılık suyu ekleyip yumuşak bir hamur yapın.

Unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasını açıp, yaş maya, yağı, su koyuyoruz.

Domatesleri iri parçalar halinde kesip blendere alın. Üzerine maydanoz, beyaz peynir ve sarımsağı da ilave edip çekin.

Derya Aydından çok pratik, lezzetli bir pirinç çorbası. Mutlaka deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri