Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Şeftali Reçeli Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Şeftali Reçeli
Pratik Şeftali Reçeli Tarifi


Şeftali Reçeli

Malzemeler


1 kilo sert şeftali
1 kilo toz şeker
1 adet limon
su

Yemek Tarifi


eftalilerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartın.
ince ince dilimleyin.
Derin bir tencereye toz şekeri koyun.
Toz şekerin üzerini geçecek kadar su ilave edip şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın.

Dilimlediğiniz şeftalileri hazırladığınız şerbete ilave edip 2?3 dakika kaynatın.
Şerbeti çekmesi için bir gece bekletin.

Daha sonra şerbetin içinden çıkartıp başka bir kabın içine alın.
Şerbeti koyulaşıncaya kadar kaynatıp limon suyu ve şeftalileri ilave edin.
2?3 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.

Sıcak olarak reçel kavanozuna boşaltın.
Soğuduktan sonra kavanozun kapağını kapatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unun ortasını açıp margarin, sıvıyağ, yoğurt, mahlep, kabartma tozunu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında pütürsüz bir hamur yoğurun.

Avokadoları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. İki parçanın kabuklarını soyup püre haline getirin.

Patatesleri yıkayıp ikiye bölün. Tuz, karabiber, taze biberiye ve kırmızı toz biberi patateslerle harmanlayın.

Hindi etini iyice haşlayın. Fırın kabını yağlayın. Eti ince ince didin. Kaba alın. Ispanakların yapraklarını ayıklayıp, temizleyin.

Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın. Akları bir tutam tuzla birlikte mikserle kar haline gelene dek çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri