Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Şeftali Reçeli Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Şeftali Reçeli
Pratik Şeftali Reçeli Tarifi


Şeftali Reçeli

Malzemeler


1 kilo sert şeftali
1 kilo toz şeker
1 adet limon
su

Yemek Tarifi


eftalilerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartın.
ince ince dilimleyin.
Derin bir tencereye toz şekeri koyun.
Toz şekerin üzerini geçecek kadar su ilave edip şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın.

Dilimlediğiniz şeftalileri hazırladığınız şerbete ilave edip 2?3 dakika kaynatın.
Şerbeti çekmesi için bir gece bekletin.

Daha sonra şerbetin içinden çıkartıp başka bir kabın içine alın.
Şerbeti koyulaşıncaya kadar kaynatıp limon suyu ve şeftalileri ilave edin.
2?3 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.

Sıcak olarak reçel kavanozuna boşaltın.
Soğuduktan sonra kavanozun kapağını kapatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pratik bir börek tarifi. Çay keyfine bu peynirli börekle keyif katabilirsiniz.

Bir tencereye 8-10 su bardağı su koyun, 1 çorba kaşığı tuz katın. Suyu bir taşım kaynatın.

Zeytinyağı ve 2 çay bardağı suyu bir kapta karıştırın. Bu karışımı ayrı ayrı serdiğiniz yufkalara sürün.

Yeşil mercimeği yıkayıp haşladıktan sonra süzüp kenara alın. Karnabaharları çiçeklerine ayırın.

Sütü bir tencereye alın. Peyniri rendeleyin. Yumurtaları bir kapta çırpın. Yufkaları gelişi güzel parçalara ayırın. Margarini eritin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri