Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Şeftali Reçeli Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Şeftali Reçeli
Pratik Şeftali Reçeli Tarifi


Şeftali Reçeli

Malzemeler


1 kilo sert şeftali
1 kilo toz şeker
1 adet limon
su

Yemek Tarifi


eftalilerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartın.
ince ince dilimleyin.
Derin bir tencereye toz şekeri koyun.
Toz şekerin üzerini geçecek kadar su ilave edip şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın.

Dilimlediğiniz şeftalileri hazırladığınız şerbete ilave edip 2?3 dakika kaynatın.
Şerbeti çekmesi için bir gece bekletin.

Daha sonra şerbetin içinden çıkartıp başka bir kabın içine alın.
Şerbeti koyulaşıncaya kadar kaynatıp limon suyu ve şeftalileri ilave edin.
2?3 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.

Sıcak olarak reçel kavanozuna boşaltın.
Soğuduktan sonra kavanozun kapağını kapatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Armudu soyup, çekirdek yatağını çıkarın. Küçük doğrayıp, tozşekerle birlikte 5 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.

Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Maya, şeker, tuz ve sütün yarısını ekleyin ve 15 dakika bekletin.

Domates, soğan ve sivri biberi piyazlık doğrayın. Bir tavaya iki çorba kaşığı tereyağı koyup, soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.

Soğanları temizleyip söğüş doğrayın. Domates ve sivribiberleri temizleyip küçük küçük doğrayın.

Çilekleri blenderden geçirip, püre haline getirin. Yapışmaz yüzeyli bir tencerede unu yağsız olarak kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri