Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Şeftali Reçeli -I Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Şeftali Reçeli -I
Pratik Şeftali Reçeli -I Tarifi

Malzemeler

1 kg şeker
1 kg yarma şeftali
1 adet limonun suyu

Yemek Tarifi

Şeftalileri bir tülbente koyun, kaynar suya daldırıp çıkarın ve hemen ardından soğuk suya sokup çıkarın.
Şeftalilerin kabuğunu soyduktan sonra ve ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarın.
Çelik bir tencereye malzemeyi, bir sıra şeftali, bir sıra toz şeker olacak şekilde yerleştirin.
En üste şeker serptikten sonra bir gün kadar, şekerin meyvelerin suyunda erimesi için bekleyin.
Sonra orta ateşte, reçel kıvamını buluncaya dek kaynatın.
Reçel kıvamını bulduğunda, limon suyunu tencereye boşaltın ve hafif karıştırıldıktan sonra 3 dakika kadar daha kaynatıp, ateşten alın, soğumaya bırakın.
Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları alacalı soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bol tuz serperek 15 dakika bekletin.

Makarnayı haşlayıp süzün. Biberi jülyen (ince uzun şeritler halinde), soğanları, mantarları ve sarımsağı kıyın.

Ayşe Tüter'in tarifi

Kebaplarıyla meşhur Antep'in kazan kebabı da tadılması gereken yemeklerden biri...

Ayıklanmış ve kılçığı çıkarılmış tekiri iri parçalar halinde doğrayıp tencereye alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri