Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Şeftali Reçeli -I Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Şeftali Reçeli -I
Pratik Şeftali Reçeli -I Tarifi

Malzemeler

1 kg şeker
1 kg yarma şeftali
1 adet limonun suyu

Yemek Tarifi

Şeftalileri bir tülbente koyun, kaynar suya daldırıp çıkarın ve hemen ardından soğuk suya sokup çıkarın.
Şeftalilerin kabuğunu soyduktan sonra ve ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarın.
Çelik bir tencereye malzemeyi, bir sıra şeftali, bir sıra toz şeker olacak şekilde yerleştirin.
En üste şeker serptikten sonra bir gün kadar, şekerin meyvelerin suyunda erimesi için bekleyin.
Sonra orta ateşte, reçel kıvamını buluncaya dek kaynatın.
Reçel kıvamını bulduğunda, limon suyunu tencereye boşaltın ve hafif karıştırıldıktan sonra 3 dakika kadar daha kaynatıp, ateşten alın, soğumaya bırakın.
Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

4 yumurtayı katı kıvamda haşlayıp soyun ve halkalar halinde dilimleyin. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin.

Pazıları yıkayıp süzün. Kaynar suda 1-2 dakika kadar bekletip süzgece alın. Pazıların suyunu elinizle sıkıp ince ince doğrayın.

Kremayı küçük bir tencereye alıp bir taşım kaynatın. Üzerine küçük parçalara ayırdığınız çikolataları ilave edin.

Hamsiyi ayıklayın ve kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzdükten sonra 4 su bardağı suda haşlayın.

Tereyağını yumuşaması için oda ısısında bekletin. Hamur yoğurma kabına alıp mikserle çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri