Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Şeftali Marmelatı Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Şeftali Marmelatı
Pratik Şeftali Marmelatı Tarifi


Şeftali Marmelatı

Malzemeler


5 kilo şeftali
3.
5 kilo toz şeker

Yemek Tarifi


Şeftalileri yıkayın, çekirdeklerini çıkarıp dörde bölün.
Bir sıra şeker, bir sıra şeftali olacak şekilde tüm malzemeyi tencereye koyun ve bu şekilde 12 saat kadar bekletin.

Sonra tencereyi ateşe oturtun ve tahta bir kaşık yardımıyla şeftalileri hafif ezerek karıştırarak bir süre pişirin.
Şeftaliler iyice ezildiklerinde tenceredekileri süzgeçten geçirin.

Süzülmüş ezmeyi yeniden tencereye boşaltın.
Suyunu çekip marmelat kıvamını buluncaya dek kaynatın.
Kıvamını bulduğunda tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın.

Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sahrap Soysal'ın muhteşem tariflerinden biri...

İftar ve sahur sofraları için hafif bir yemek tarifi...

Tereyağını eritip ılıtın. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın.

Kabakları yıkayıp kazıyın. Soğanı ayıklayın. Hepsini minik minik doğradıktan sonra tuzlu suda haşlayın.

Somon fümelerin içine rendelenmiş kaşar peynirini paylaştırıp rulo şeklinde sarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri