Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Şeftali Marmelatı Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Şeftali Marmelatı
Pratik Şeftali Marmelatı Tarifi


Şeftali Marmelatı

Malzemeler


5 kilo şeftali
3.
5 kilo toz şeker

Yemek Tarifi


Şeftalileri yıkayın, çekirdeklerini çıkarıp dörde bölün.
Bir sıra şeker, bir sıra şeftali olacak şekilde tüm malzemeyi tencereye koyun ve bu şekilde 12 saat kadar bekletin.

Sonra tencereyi ateşe oturtun ve tahta bir kaşık yardımıyla şeftalileri hafif ezerek karıştırarak bir süre pişirin.
Şeftaliler iyice ezildiklerinde tenceredekileri süzgeçten geçirin.

Süzülmüş ezmeyi yeniden tencereye boşaltın.
Suyunu çekip marmelat kıvamını buluncaya dek kaynatın.
Kıvamını bulduğunda tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın.

Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Harç malzemesini karıştırıp, suya batırıp çıkardığınız kabak çiçeklerinin içine doldurun.

Buğdayı sıcak suda 10 dakika kadar kaynatın. Bir gece bekletip, ertesi gün ateşe alın ve eti de ekleyip iyice pişirin.

Bir tencerede un, nişasta ve diyet sütü pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Tencereyi ocağa alıp karışım kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın.

Ispanağı haşlayıp süzün ve sıkın. Maydanozla birlikte incecik kıyın. Patatesleri haşlayıp ezin.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan'dan pratik bir diyet tatlısı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri