Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Şeftali Marmelatı Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Şeftali Marmelatı
Pratik Şeftali Marmelatı Tarifi


Şeftali Marmelatı

Malzemeler


5 kilo şeftali
3.
5 kilo toz şeker

Yemek Tarifi


Şeftalileri yıkayın, çekirdeklerini çıkarıp dörde bölün.
Bir sıra şeker, bir sıra şeftali olacak şekilde tüm malzemeyi tencereye koyun ve bu şekilde 12 saat kadar bekletin.

Sonra tencereyi ateşe oturtun ve tahta bir kaşık yardımıyla şeftalileri hafif ezerek karıştırarak bir süre pişirin.
Şeftaliler iyice ezildiklerinde tenceredekileri süzgeçten geçirin.

Süzülmüş ezmeyi yeniden tencereye boşaltın.
Suyunu çekip marmelat kıvamını buluncaya dek kaynatın.
Kıvamını bulduğunda tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın.

Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle bir kasede 6 yemek kaşığı nişastayı biraz süt ilavesi ile iyice karıştırın.

Tavuk butlarını iyice yıkayıp temizledikten sonra tuzlayın ve karabiberleyin.

Soğanları soyun ve yarım halkalar halinde doğrayıp bir tutam tuzla ovan. Cevizi ekleyip karıştırın

Yıkanmış mercimekler ve iri doğranmış soğanlar yumuşayana kadar kaynatılır, ardından blenderdan geçirilerek pürüzsüz bir kıvama getirilir.

Öncelikle 1 çay bardağı su ve sıvıyağı karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri