Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Portakal Reçeli Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Portakal Reçeli
Pratik Portakal Reçeli Tarifi


Portakal Reçeli

Malzemeler


1.
5 kilo şeker
1 kilo portakal
3 su bardağı su
2.
5 çorba kaşığı limon suyu

Yemek Tarifi


Portakalların kabuklarını bir bıçak yardımıyla hafifçe kazıyıp, kaynar suda yumuşayıncaya dek haşlayın.
Sonra kevgirle sudan alıp soğutun.

Soğuduktan sonra portakalları yarım santim genişliğinde, 2, 5 cm uzunluğunda parçalar halinde doğrayın.
Portakalların çekirdekleri çıkarın.

Diğer yanda bir tencerede 3 su bardağı su ve 1, 5 kilo şekeri orta ateşe oturtun.
Şekeri karıştırarak eritin ve koyu bir şurup kıvamını alıncaya dek kaynatın.

Sonra içine doğradığınız portakal parçalarını atın ve reçel iyice koyulaşıncaya dek kaynatın.
Daha sonra iki çorba kaşığı limon suyunu karışıma ilave edip karıştırın.
Reçeli bir taşım daha kaynatın ve ateşten alıp soğumaya bırakın.

Daha sonra cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle süt loru ile yarım su bardağı şekeri karıştırın. Bu karışımı bir kenarda bekletin. Yumuşatılmış margarin, yumurta, yarım su bardağı şekeri, yoğurt, un ve kabartma tozu ile birlikte karıştırın.

Nişasta, tozşeker ve çekirdekleri çıkartılmış vişneleri tencerede karıştırın. Bir-iki taşım kaynatıp soğumaya bırakın.

Uskumruları temizleyip seklini bozmadan kılçıklarını çıkarın. Bir tanesini fileto şeklinde hazırlayıp küçük parçalar halinde kesin.

Ekmekleri bir kaba ufalayın. Kabartma tozu, ceviz ve esmer şeker ilave edin. Kahveyi sıcak suda eritin.

Un, pirinç unu, kakao, ceviz, vanilya ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri