Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Portakal Reçeli Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Portakal Reçeli
Pratik Portakal Reçeli Tarifi


Portakal Reçeli

Malzemeler


1.
5 kilo şeker
1 kilo portakal
3 su bardağı su
2.
5 çorba kaşığı limon suyu

Yemek Tarifi


Portakalların kabuklarını bir bıçak yardımıyla hafifçe kazıyıp, kaynar suda yumuşayıncaya dek haşlayın.
Sonra kevgirle sudan alıp soğutun.

Soğuduktan sonra portakalları yarım santim genişliğinde, 2, 5 cm uzunluğunda parçalar halinde doğrayın.
Portakalların çekirdekleri çıkarın.

Diğer yanda bir tencerede 3 su bardağı su ve 1, 5 kilo şekeri orta ateşe oturtun.
Şekeri karıştırarak eritin ve koyu bir şurup kıvamını alıncaya dek kaynatın.

Sonra içine doğradığınız portakal parçalarını atın ve reçel iyice koyulaşıncaya dek kaynatın.
Daha sonra iki çorba kaşığı limon suyunu karışıma ilave edip karıştırın.
Reçeli bir taşım daha kaynatın ve ateşten alıp soğumaya bırakın.

Daha sonra cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurta, şeker ve tuzu mikserle çırpıp süt ve fındık yağını ilave edin.

Haşlanmış pirinci geniş bir salata kabına koyup tüm malzemeyi özenle doğrayıp pirinçle karıştırın. Daha sonra domates ve zeytinle süsleyip, servis yapın.

Brüksellahanasını yıkayıp buharda pişirin. Erittiğiniz tereyağında lahanaları soteleyerek, iri çekilmiş bademleri ekleyin.

Fırını 150 dereceye getirerek ısıtın. Fırın tepsisini alüminyum folyo ile kapladıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağını folyonun üzerine sürün.

Suyu bir tencereye aktarıp, kaynatın. Kaynadıktan sonra içine pirinci atıp pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri