Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Portakal Reçeli Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Portakal Reçeli
Pratik Portakal Reçeli Tarifi


Portakal Reçeli

Malzemeler


1.
5 kilo şeker
1 kilo portakal
3 su bardağı su
2.
5 çorba kaşığı limon suyu

Yemek Tarifi


Portakalların kabuklarını bir bıçak yardımıyla hafifçe kazıyıp, kaynar suda yumuşayıncaya dek haşlayın.
Sonra kevgirle sudan alıp soğutun.

Soğuduktan sonra portakalları yarım santim genişliğinde, 2, 5 cm uzunluğunda parçalar halinde doğrayın.
Portakalların çekirdekleri çıkarın.

Diğer yanda bir tencerede 3 su bardağı su ve 1, 5 kilo şekeri orta ateşe oturtun.
Şekeri karıştırarak eritin ve koyu bir şurup kıvamını alıncaya dek kaynatın.

Sonra içine doğradığınız portakal parçalarını atın ve reçel iyice koyulaşıncaya dek kaynatın.
Daha sonra iki çorba kaşığı limon suyunu karışıma ilave edip karıştırın.
Reçeli bir taşım daha kaynatın ve ateşten alıp soğumaya bırakın.

Daha sonra cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyup ince ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın, domates ve çarliston biberi ince ince kıyın.

Karıştırma kabına normal unu, kepek ununu döküp her ikisini karıştırıyoruz ve ortasını havuz şeklinde açıyoruz.

Kabukları soyulmuş bütün patlıcanları tuzlu suda dinlendirip, suyunu süzün. Küp doğrayın. 1 çorba kaşığı kızgın sıvıyağda kızartın.

Ispanağı incecik kıyıp, suda haşlayın. Süzüp, iyice sıkarak suyunu çıkarın. Diğer taraftan pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat dinlendirip, süzün.

Taze fasulye ile yapılabilecek lezzetli bir tarif. Sheraton Hotel'in usta aşçılarından Adnan Sezer sizler için anlattı.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri