Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Portakal Reçeli Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Portakal Reçeli
Pratik Portakal Reçeli Tarifi


Portakal Reçeli

Malzemeler


1.
5 kilo şeker
1 kilo portakal
3 su bardağı su
2.
5 çorba kaşığı limon suyu

Yemek Tarifi


Portakalların kabuklarını bir bıçak yardımıyla hafifçe kazıyıp, kaynar suda yumuşayıncaya dek haşlayın.
Sonra kevgirle sudan alıp soğutun.

Soğuduktan sonra portakalları yarım santim genişliğinde, 2, 5 cm uzunluğunda parçalar halinde doğrayın.
Portakalların çekirdekleri çıkarın.

Diğer yanda bir tencerede 3 su bardağı su ve 1, 5 kilo şekeri orta ateşe oturtun.
Şekeri karıştırarak eritin ve koyu bir şurup kıvamını alıncaya dek kaynatın.

Sonra içine doğradığınız portakal parçalarını atın ve reçel iyice koyulaşıncaya dek kaynatın.
Daha sonra iki çorba kaşığı limon suyunu karışıma ilave edip karıştırın.
Reçeli bir taşım daha kaynatın ve ateşten alıp soğumaya bırakın.

Daha sonra cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Küçük aşçımız İrem'den büyük küçük herkesin çok seveceği bir salata tarifi. İzlerken bir an önce yapmak ve yemek isteyeceksiniz.

Sıvı yağı geniş bir tavada kızdırın. Lahana, ince kıyılmış soğan, rendelenmiş havuç, soya filizi ve tuzu ilave edip 5 dakika kavurun.

Keçiboynuzunu temizleyip havanda iyice ezin. Geniş bir tencereye alıp suyu ilave edin ve iyice karıştırıp kaynatın.

Orta büyüklükte kelepçeli bir kek kalıbının dibini ve kenarlarını yağlayın. Milföy hamurlarının 6 adedini kalıbın dibine serin.

Kabakları yıkayın, iki uç kısmını kesip atın.Kabuklarını soyun. Rendenin ince tarafıyla bir kaba rendeleyin. Elinizle hafifçe sıkarak suyunu alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri