Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Portakal Marmelatı Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Portakal Marmelatı
Pratik Portakal Marmelatı Tarifi

Malzemeler

su (tarifte belirtilen ölçüde)
toz şeker (tarifte belirtilen ölçüde)
4 adet limon
4 adet portakal

Yemek Tarifi

Meyveleri yıkayın, kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın.
Meyveleri bir kaba, kabuklarını ise su dolu diğer bir kaba koyun.
Kabukların acı tatlarını gidermek için, birkaç kez suyunu değiştirerek kaynatın.
Kabukları ve meyveleri, ağırlıklarının yaklaşık iki misli ağırlıkta suyun içinde yaklaşık yarım saat pişirin.

Pişen meyveleri ve kabuklarını ağırlıklarıyla eşit miktarda şekerle birlikte, onbeş dakika daha, devamlı olarak karıştırarak pişirin.
Pişirdiğiniz marmelatı soğutmadan, kuru cam kavanozlara doldurun, soğuduğunda serin bir yerde saklayın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

1 kg vişneyi yıkayıp saplarını koparın. vişneleri geniş ve derin bir tencereye alın. tencereye vişnelerin üzerlerini geçecek kadar su ekleyin.

Zerde, Konya yöresine ait bir tatlı. Çırağan Palace Kempinski Hotel'in pasta şeflerinden Harun Gümüş sizler için safranlı zerde tarifi verdi.

Un ve tozşekeri margarinde pembeleştirin. Ocaktan alarak azar azar sütü ilave edin. Vanilyayı ekleyerek tekrar ocağa oturtun.

Patatesleri kabuklarıyla haşlayın. Kabuklarını soyup rendeleyin. Mayonez, tuz ve limon suyunu patatese ekleyip karıştırın.

Ton balığının yağını süzdükten sonra derin bir kaba alıp bir çatalla ezin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri