Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Portakal Marmelatı Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Portakal Marmelatı
Pratik Portakal Marmelatı Tarifi

Malzemeler

su (tarifte belirtilen ölçüde)
toz şeker (tarifte belirtilen ölçüde)
4 adet limon
4 adet portakal

Yemek Tarifi

Meyveleri yıkayın, kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın.
Meyveleri bir kaba, kabuklarını ise su dolu diğer bir kaba koyun.
Kabukların acı tatlarını gidermek için, birkaç kez suyunu değiştirerek kaynatın.
Kabukları ve meyveleri, ağırlıklarının yaklaşık iki misli ağırlıkta suyun içinde yaklaşık yarım saat pişirin.

Pişen meyveleri ve kabuklarını ağırlıklarıyla eşit miktarda şekerle birlikte, onbeş dakika daha, devamlı olarak karıştırarak pişirin.
Pişirdiğiniz marmelatı soğutmadan, kuru cam kavanozlara doldurun, soğuduğunda serin bir yerde saklayın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesleri kabuklarıyla haşlayın. Kabuklarını soyup rendeleyin. Mayonez, tuz ve limon suyunu patatese ekleyip karıştırın.

Kıymayı geniş bir kaba alın. Rendelediğiniz kuru soğanı, 1 çay kaşığı karabiberi, kırmızıbiberi ve tuzu tencereye ekleyin.

Diabet hastaları için Doktor Gülseren Ünsün'ün kitabından haşlama tavuk tarifi..

Neslihan Hanım'dan çölyaklılara özel yaş pasta tarifi

Farklı bir spagetti denemek isteyenler için pratik bir tarif. Pizza Venti'nin kurucusu İlter Kanat sizler için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri