Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Portakal Ağacı Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Portakal Ağacı
Pratik Portakal Ağacı Tarifi


Portakal Ağacı

Malzemeler


5 adet portakal kabuğu (orta büyüklükte)
1 kg.
şeker,
500 gram su,
1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu

Yemek Tarifi


Portakal Kabuğu Reçeli.
Portakallar yıkanır, sarı kabukları rendelenir, .
ince kısmı ile hafif olarak kazınır, kabukları uzunluğuna 8 parçaya bölünür.
Bundan sonra portakaldan soyulan kabuklar haşlanır, kıvrılarak ipe dizilir ve su içine konur.
Kabukların her gün 1 defa suyu değiştirilir ve yeniden su konur.

Bir kaç gün sonra acısı giderilen kabuklar 1 kg.
şeker ve yarım kg.
su ile yapılan kaynar şurup içine konarak istenilen kıvama gelinceye kadar pişirilir.
Pişirmenin sonuna doğru limon suyu veya limon tozu ilave edilir ve 1-2 dakika daha kaynatılarak ateşten alınır, iplerinden çıkarılır.
Sıcak sıcak temiz ve kuru kaplara doldurularak soğumaya bırakılır ve soğuyan kaplara diğer gerekli işler yapılır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kereviz yapraklarını yıkayın, kurulayın ve incecik doğrayın. Havuç ve kerevizi ayıklayıp mutfak robotunda kıyın. Soyulmuş domatesleri süzüp suyunu bir kaba toplayın ve doğrayın.

Derin bir kabın içinde yumurtaları ve tozşekeri çırpma teli ile iyice çırpın. İçine zeytinyağı ve çay ilave edip çırpmaya devam edin.

Toz krem şantileri soğuk süt ile sertleşene kadar mikserleyin.

Kıymalı iç malzeme için, soğanları soyup doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın.

Kıymayı yarım çay bardağı su ile birlikte tencereye alın. Orta ateşte, kapağı kapalı olarak, et suyunu çekene kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri