Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Portakal Ağacı Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Portakal Ağacı
Pratik Portakal Ağacı Tarifi


Portakal Ağacı

Malzemeler


5 adet portakal kabuğu (orta büyüklükte)
1 kg.
şeker,
500 gram su,
1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu

Yemek Tarifi


Portakal Kabuğu Reçeli.
Portakallar yıkanır, sarı kabukları rendelenir, .
ince kısmı ile hafif olarak kazınır, kabukları uzunluğuna 8 parçaya bölünür.
Bundan sonra portakaldan soyulan kabuklar haşlanır, kıvrılarak ipe dizilir ve su içine konur.
Kabukların her gün 1 defa suyu değiştirilir ve yeniden su konur.

Bir kaç gün sonra acısı giderilen kabuklar 1 kg.
şeker ve yarım kg.
su ile yapılan kaynar şurup içine konarak istenilen kıvama gelinceye kadar pişirilir.
Pişirmenin sonuna doğru limon suyu veya limon tozu ilave edilir ve 1-2 dakika daha kaynatılarak ateşten alınır, iplerinden çıkarılır.
Sıcak sıcak temiz ve kuru kaplara doldurularak soğumaya bırakılır ve soğuyan kaplara diğer gerekli işler yapılır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Polat Renaissance Hotel'in Executive Chef'i T. Yücel Dereyayla'dan sevgililer gününe özel çok özel bir tarif. Bonfile tutkunları mutlaka denemeli...

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Bilinmeyen, unutulmaya yüz tutmuş yöresel tatlarımızdan biri. Antep pekmezi ile yapılan nişe helvası çok pratik ve lezzetli...

Bu tarifi çocuğunuzla birlikte hazırlayabilirsiniz. Bir dilim dost ekmeğini bir tabağa yerleştirin.

Patatesleri ve domatesi kabuklarını soymadan haşlayın. Sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri