Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Portakal Ağacı Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Portakal Ağacı
Pratik Portakal Ağacı Tarifi


Portakal Ağacı

Malzemeler


5 adet portakal kabuğu (orta büyüklükte)
1 kg.
şeker,
500 gram su,
1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu

Yemek Tarifi


Portakal Kabuğu Reçeli.
Portakallar yıkanır, sarı kabukları rendelenir, .
ince kısmı ile hafif olarak kazınır, kabukları uzunluğuna 8 parçaya bölünür.
Bundan sonra portakaldan soyulan kabuklar haşlanır, kıvrılarak ipe dizilir ve su içine konur.
Kabukların her gün 1 defa suyu değiştirilir ve yeniden su konur.

Bir kaç gün sonra acısı giderilen kabuklar 1 kg.
şeker ve yarım kg.
su ile yapılan kaynar şurup içine konarak istenilen kıvama gelinceye kadar pişirilir.
Pişirmenin sonuna doğru limon suyu veya limon tozu ilave edilir ve 1-2 dakika daha kaynatılarak ateşten alınır, iplerinden çıkarılır.
Sıcak sıcak temiz ve kuru kaplara doldurularak soğumaya bırakılır ve soğuyan kaplara diğer gerekli işler yapılır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Nohudu ve gendimeyi bir gece öncesinden ıslatın. Ayrı ayrı tencerelerde nohudu 3 su bardağı suda, gendimeyi 5 su bardağı suda yumuşayana kadar haşlayın.

Hindi göğsü haşlayın. Haşlanan hindi etini parçalara bölüp blendıra atın. Soğanı soyup onu da hindinin üzerine ekleyin ve birlikte parçalayın.

Basit ve pratik bir ciğer yemeği. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Kenan Kaya pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı... Tarabya usulü dana ciğerini mutlaka deneyin...

İnce kıyılmış maydanoz sapı ve küp doğranmış havucu su ile birlikte tencereye alıp kaynatın.

Yemekevi.tv'nin kurucusu Fuat Şahin'den lezzetli bir sebze yemeği tarifi. Sofra dergisi mayıs sayısında çıkan bu tarifi mutlaka deneyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri