Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Narenciye Marmeladı Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Narenciye Marmeladı
Pratik Narenciye Marmeladı Tarifi

Malzemeler

1 kg meyva (greyfrut, portakal, limon veya mandalina)
1 lt su
2 çay kaşığı limon tuzu
2 kg toz şeker

Yemek Tarifi

Meyvaları ovarak yıkandıktan sonra greyfrutu sekize, diğer meyveleri ise dörde dilimleyin.
Çekirdeklerini çıkartıp ince bir kumaştan yapılmış bir torbaya doldurun.
Dilimlenen meyvaları, 1 lt su dolu tencereye koyun ve kırkbeş dakika kaynatın.
Çekirdek torbasını da suyun içine koyun.
Kırkbeş dakika kadar sonra kaynayan meyvalara iki kg şeker ilave edip iyice karıştın ve tencerenin kapağını örtmeden bir saat daha kaynatın.
Marmeladın kıvama gelip gelmediğini anlamak için, bir tabağa kaşıkla damlatıp parmağınızı içine hafifçe daldınlır, eğer pamağın çukurlaştırıp açtığı yer hemen kapanıyorsa henüz olmamış demektir.
Kıvaına gelen mamneladın aldığı şekil hemen bozulmaz.
Marmelât kıvama gelince çekirdek torbasını çıkartıp atın.
Bir çay kaşığı suda erittiğiniz, iki çay kaşığı dolusu limon tuzunu marmelata ilave edilip kanıştırın.
Bir kg meyve ile ortalama altı yedi adet orta boy kavanoz marmelat elde edebilirsiniz.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Önce yumurta ve şekeri çırpıp, üzerine 1 su bardağı sıvıyağı ekleyin.

Önce fırınınızı 200 °C'ye getirip, ısıtın. Pilici ütüleyip , tuzlayıp, biberleyin. Domatesi pilicin karın boşluğuna yerleştirin. Sivribiberi de en üstüne koyup, derin bir fırın tepsisine yerleştirin. Fırına verin.

Şerbeti için, esmer şeker ve suyu bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 1 dakika sonra ocaktan alın.

Ispanak yapraklarını yıkayıp süzgece alın ve kıyın. Havucu temizleyip rendeleyin.

3 adet patatesi haşladıktan sonra, rendeleyelim. Üzerine 2 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı nişastayı, karabiberi, 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri, küçük küçük kesilmiş salamları ilave edelim.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri