Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mürdüm Eriği Marmelatı Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Mürdüm Eriği Marmelatı
Pratik Mürdüm Eriği Marmelatı Tarifi


Mürdüm Eriği Marmelatı

Malzemeler


500 gr.
Mürdüm eriği ( Kuru)
4,5 bardak Tozşeker
1 limondan Limon suyu

Yemek Tarifi


Kuru mürdüm eriğini yıkayın.
Bol suyla yumuşayıncaya kadar pişirin.
Piştikten sonra tel süzgeçten geçirerek şekeri katın ve şeker eriyip koyulaşıncaya kadar kaynatmaya devam edin.
Şeker koyulaşınca limon suyunu katın ve bir taşım kaynattıktan sonra ateşten indirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Maya ve tozşekeri yarım bardak ılık suda eritin. Kabarıncaya kadar ılık ortamda bekletin.

Margarini ve çikolatayı küçük bir kapta karıştırarak kısık ateşte eritin. Yumurtaları şekerle birlikte mikserle iyice çırpın.

Oda sıcaklığındaki yumurta ve margarini birlikte çırpın. Üzerine 1 su bardağı kek ununu ekleyin. Ardından rendelenmiş hindistancevizini ilave edin.

Taze alınmış yufkayı tezgaha seriyoruz. Üzerine bir tavada margarini eritip fırça yardımıyla sürüyoruz.

Mayayı sütle eritin. Üzerine sıvıyağ, tozşeker, tuz ve alabildiği kadar un ilave edin. İyice yoğurun. Oda sıcaklığında yarım saat bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri