Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mandalina Kabuğu Reçeli Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Mandalina Kabuğu Reçeli
Pratik Mandalina Kabuğu Reçeli Tarifi


Mandalina Kabuğu Reçeli (15 Kişilik)

Malzemeler


1 Kg Mandalina
1.
5 Kg Toz Şeker
2 Su Bardağı Mandalina Suyu
1 Limon Suyu

Yemek Tarifi


Mandalinaları yıkayın ve kabuklarını çıkarıp ince ince kıyın ya da robottan geçirin.

Derin bir kaba aldığınız mandalina kabuklarını 1 su bardağı şekerle 5 dakika ovun.
Kalan şekeri de üzerine dökerek buzdolabında 1 gece bekletin.

Karışıma mandalina suyunu ilave edip kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.
Limon suyunu da ekleyip 5 dakika daha kaynatın.

Hazırladığınız reçel soğuyunca kavanoza doldurup ağzını tülbentle kapatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mercimeği sıcak suda 1-2 saat bekletin. Bulguru ekleyip yumuşayana kadar ağzı kapalı kısık ateşte pişirin (30-40 dakika).

Bir kabın içine kibrit kutusu kadar mayayı koyup, üzerine 1 su bardağı ılık suyu ekleyerek, eritin.

Asma yapraklarının saplarını kesin. İyice yıkadıktan sonra sıcak suda bir saat bekletip süzün.

Beğendiyi hazırlamak için patlıcanları közleyln. Elinizle ince ince didin, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin, 1 çorba kaşığı unu, yağda kavurun, 1 su bardağı sütü ilave edin.

Köfteleri hazırlamak için, bulguru bir kaba alıp üzerine sıcak suyu ekleyin. Üzerini kapatıp şişmesini bekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri