Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mandalina Kabuğu Reçeli Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Mandalina Kabuğu Reçeli
Pratik Mandalina Kabuğu Reçeli Tarifi


Mandalina Kabuğu Reçeli (15 Kişilik)

Malzemeler


1 Kg Mandalina
1.
5 Kg Toz Şeker
2 Su Bardağı Mandalina Suyu
1 Limon Suyu

Yemek Tarifi


Mandalinaları yıkayın ve kabuklarını çıkarıp ince ince kıyın ya da robottan geçirin.

Derin bir kaba aldığınız mandalina kabuklarını 1 su bardağı şekerle 5 dakika ovun.
Kalan şekeri de üzerine dökerek buzdolabında 1 gece bekletin.

Karışıma mandalina suyunu ilave edip kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.
Limon suyunu da ekleyip 5 dakika daha kaynatın.

Hazırladığınız reçel soğuyunca kavanoza doldurup ağzını tülbentle kapatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kakaolu pastabanın katlarını çilek suyu ile ıslatın. Çileklerin 10 - 12 tanesini süslemek için ayırıp kalanının saplarını ayıklayın. Büyüklüklerine göre ikiye kesin.

Bulguru geniş bir tepsiye alın. 1 bardak sıcak suyla ıslatıp bekletin. Soğanı soyup kıyın. 100 gram kıymayı tavada kavurun.

Kuzu gerdan etini, 6 su bardağı suda yumuşayana kadar iyice haşlayın. Suyunu başka bir tencereye süzün ve eti soğumaya bırakın.

Yumurta, şeker ve tuzu mikserle çırpıp süt ve fındık yağını ilave edin.

Yumurta akını bir fiske tuz ile kar haline gelene kadar çırpıyoruz ve azar azar pudraşekerini ilave ediyoruz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri