Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kızılcık Ezmesi Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Kızılcık Ezmesi
Pratik Kızılcık Ezmesi Tarifi

Malzemeler

1 kg şeker
1 kg kızılcık

Yemek Tarifi

Kızılcıkları yıkayın ve bir kabın içerisinde ezerek, sularını çıkarın.
İnce delikli bir süzgeçten geçirip süzün.
Eğer elde ettiğiniz kızılcık suyu 2 iki su bardağından az ise üzerine su ilave edip iki su bardağına tamamlayın.
Bir kilo şekeri ilave edip orta ateşte kaynatın.
Şeker iyice eriyinceye dek karıştırın, kızılcık suyu koyulaşana kadar yaklaşık onbeş dakika kaynatın.
Tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın.
Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk etini mutfak robotunda kıyma haline getirin. Sebzeleri rendenin ince tarafı ile rendeleyin.

Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin.

Sucuğun zarını soyup, kalınca doğrayın. Bir sahana 4-5 çorba kaşığı su ve sucukları koyun. Ağır ateşte yaklaşık bir dakika kaynatın.

Toprak ya da bakır fırın kabına önce ince doğranmış sivribiber, küp şeklinde doğranmış domates ve yağı ekleyin.

Vazgeçilmez tatlılarımızdan ve Atatürk'ün de sevdiği tatlılardan biri olan İrmik helvasını bir de Ramada Plaza İstanbul pastane aşçılarından Nihal Göçer'den dinleyin... Sunumu ve tadıyla muhteşem...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri