Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kızılcık Ezmesi Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Kızılcık Ezmesi
Pratik Kızılcık Ezmesi Tarifi

Malzemeler

1 kg şeker
1 kg kızılcık

Yemek Tarifi

Kızılcıkları yıkayın ve bir kabın içerisinde ezerek, sularını çıkarın.
İnce delikli bir süzgeçten geçirip süzün.
Eğer elde ettiğiniz kızılcık suyu 2 iki su bardağından az ise üzerine su ilave edip iki su bardağına tamamlayın.
Bir kilo şekeri ilave edip orta ateşte kaynatın.
Şeker iyice eriyinceye dek karıştırın, kızılcık suyu koyulaşana kadar yaklaşık onbeş dakika kaynatın.
Tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın.
Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Yumurta sarısına pekmez, süt, portakalın rendelenmiş kabuğu ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın.

Lüleburgaz’ın köylerinde nisan-mayıs aylarında, yağmur duasına çıkıldığında Höşmerim yapmak adettendir. Höşmerim, Anadolu’nun pek çok ilinde farklı şekillerde hazırlanıyor. Kimi yerlerde un tereyağında kavruluyor.

Hindi kıymayı derin bir kaseye alarak rendelediğiniz soğanı ve ufaladığınız ekmeği ilave edin.

Ayşe Tüter'in tarifi

Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Eritilmiş margarin, yumurta, kabartma tozu ve tuz ekleyip yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri