Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kızılcık Ezmesi Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Kızılcık Ezmesi
Pratik Kızılcık Ezmesi Tarifi

Malzemeler

1 kg şeker
1 kg kızılcık

Yemek Tarifi

Kızılcıkları yıkayın ve bir kabın içerisinde ezerek, sularını çıkarın.
İnce delikli bir süzgeçten geçirip süzün.
Eğer elde ettiğiniz kızılcık suyu 2 iki su bardağından az ise üzerine su ilave edip iki su bardağına tamamlayın.
Bir kilo şekeri ilave edip orta ateşte kaynatın.
Şeker iyice eriyinceye dek karıştırın, kızılcık suyu koyulaşana kadar yaklaşık onbeş dakika kaynatın.
Tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın.
Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Önce şurubu hazırlamak için orta boy bir tencereye su ve tozşekeri koyup, kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Wow Hotel Convention Center'ın başarılı şefi Mehmet Yalçınkaya'dan Sevgililer Günü'ne özel bir tarif. Aşk temalı bu yemeği mutlaka deneyin...

Mayayı sıcak süt ile eritin. Bir süre kabarmasını bekleyin. Unu, şekeri, margarini, yumurtaları, tuzu ve içinde maya erittiğiniz sütü karıştırın.

Avokadoları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. İki parçanın kabuklarını soyup püre haline getirin.

Bulguru yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencerede eritip bulguru 1-2 dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri