Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kayısı Reçeli Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Kayısı Reçeli
Pratik Kayısı Reçeli Tarifi

Malzemeler

1kg kayısı, 1kg şeker, 1bardak su, 1adet limon

Yemek Tarifi

Kayısıların çekirdeklerini çıkartarak bir tencere içinde suyla haşlayın.
Yumuşadıklarında püre haline getirin.
Tekrar ocağa alıp üzerine şekeri katın.
Kaynadığı vakit altını kısın ½ saat pişirin.
Limonu sıkın ve koyulaşana kadar kaynatmaya devam edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın. 100 gram tereyağında pirinci kavurun.

Derya Aydın'dan lezzetli ve çok pratik bir kabak yemeği tarifi...

Üzüm yaprakları taze ise kaynar suda 3 dakika tutup çıkarın. Salamuranın tuzunu almak için 1-2 saat suda bekletin.

Elmaların kabuklarını soyun. Üzerlerinden kapak kesip kenara ayırın. Elmaların çekirdek yataklarını çıkarıp tencereye alın.

Bir kabın içinde kepekli unu, buğday ununu, yumurtayı, sütü, yağı, eritilmiş tatlandırıcıyı karıştırıp, malzeme özleşene dek iyice yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri