Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kayısı Reçeli Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Kayısı Reçeli
Pratik Kayısı Reçeli Tarifi

Malzemeler

1kg kayısı, 1kg şeker, 1bardak su, 1adet limon

Yemek Tarifi

Kayısıların çekirdeklerini çıkartarak bir tencere içinde suyla haşlayın.
Yumuşadıklarında püre haline getirin.
Tekrar ocağa alıp üzerine şekeri katın.
Kaynadığı vakit altını kısın ½ saat pişirin.
Limonu sıkın ve koyulaşana kadar kaynatmaya devam edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamur için margarini oda ısısında yumuşatın. Şeker ve yumurta sarılarını mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın.

Önce fırınınızı 200 °C'ye getirip, ısıtın. Pilici ütüleyip , tuzlayıp, biberleyin. Domatesi pilicin karın boşluğuna yerleştirin. Sivribiberi de en üstüne koyup, derin bir fırın tepsisine yerleştirin. Fırına verin.

Küçük üzümler bırakılıp büyükleri ikiye bölünür. Greyfurtların kabukları soyulup dilimlenir.

Somonun derisini çıkarın ve iri küpler halinde, ayıklanmış pırasaları ise iki parmak kalınlığında doğrayın

Soğanları küçük küçük doğrayın veya robotta kıyın. Köftelik kıymayı bir tavada kavurun. Kıyma suyunu çekince margarini ekleyin. Malzemeye soğanları ilave edip yarım saat kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri