Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kayısı Reçeli Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Kayısı Reçeli
Pratik Kayısı Reçeli Tarifi

Malzemeler

1kg kayısı, 1kg şeker, 1bardak su, 1adet limon

Yemek Tarifi

Kayısıların çekirdeklerini çıkartarak bir tencere içinde suyla haşlayın.
Yumuşadıklarında püre haline getirin.
Tekrar ocağa alıp üzerine şekeri katın.
Kaynadığı vakit altını kısın ½ saat pişirin.
Limonu sıkın ve koyulaşana kadar kaynatmaya devam edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Osman Salkım'dan rakı masalarına özel bir meze tarifi

Öncelikle köfte için bir kasede kıyma, galeta unu, rendelenmiş soğan, tarhun, tuz, karabiberi iyice yoğurun ve bir kenara alın.

İlk önce soğan, pırasa, havuç, patates, fasulye ve kerevizi küçük küçük doğrayın. Daha sonra bir tencereye sıcak su ilave edin. Önce fasulyeyi koyup 10 dakika pişirin. Diğer sebzeleri de ilave edip pişirmeye devam edin.

Ön hazırlık olarak içini temizlemek için balıkların karınlarını kesin. İç organlarını çıkardıktan sonra balıkları bol suda yıkayın. Keskin bir bıçak yardımıyla pullarını temizleyin.

1 kg vişneyi yıkayıp saplarını koparın. vişneleri geniş ve derin bir tencereye alın. tencereye vişnelerin üzerlerini geçecek kadar su ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri