Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kayısı Reçeli Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Kayısı Reçeli
Pratik Kayısı Reçeli Tarifi

Malzemeler

1kg kayısı, 1kg şeker, 1bardak su, 1adet limon

Yemek Tarifi

Kayısıların çekirdeklerini çıkartarak bir tencere içinde suyla haşlayın.
Yumuşadıklarında püre haline getirin.
Tekrar ocağa alıp üzerine şekeri katın.
Kaynadığı vakit altını kısın ½ saat pişirin.
Limonu sıkın ve koyulaşana kadar kaynatmaya devam edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çırağan Kempiski'nin başarılı ve ödüllü aşçısı Uğur Alparslan'dan saray mutfağına ait bir tarif... Safran baharatıyla lezzetlendirilen bu tarifi mutlaka deneyin...

Bulgur ve suyu tencereye alıp, ocağa oturtun. Kaynadığında ocağın altını kısıp, kapağı kapalı şekilde 30 dakika pişirin.

Tencereye süt, pirinç unu, buğday nişastası, un ve tereyağını koyun. Kısık ateşte ağır ağır karıştırıp muhallebi kıvamı alana dek pişirin.

1 Kg un, 2 çay kaşığı karbonat, tuz ve suyu derin bir kabın içinde yoğurup hamur haline getirin. Hamurdan küçük bezeler koparıp, oklavayla açın.

Yaz aylarına özel bir kek tarifi... HOME STORE CAFE'nin Pazarlama ve İletişim Koordinatörü Şeyda Coşkun Masrafçı'nın kalorisi az olan, diyet kek tarifini mutlaka deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri