Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kayısı Marmelatı Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Kayısı Marmelatı
Pratik Kayısı Marmelatı Tarifi

Malzemeler

1kg kayısı
1kg şeker

Yemek Tarifi

Kayısıları yıkayıp iyice süzün ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın ve kullanacağınız kaba alın.
Üzerine şekeri ilave edin ve su katmadan koyulaşana kadar kaynatın.
İcap ederse limon sıkabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Portakal, ananas ve kivi sularını bir kapta karıştırın. Ayvaları 4 parçaya kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin.

Bir tencerede un, nişasta ve diyet sütü pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Tencereyi ocağa alıp karışım kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın.

Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Soğanı küp doğrayın. Yağsız tavada kavurun. Kıymayı ekleyin.

Bir kabın içine kibrit kutusu kadar mayayı koyup, üzerine 1 su bardağı ılık suyu ekleyerek, eritin.

Makarnayı damak zevkinize göre haşlayın. Bu arada havucu soyup, ince uzun şekilde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri