Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kayısı Marmelatı Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Kayısı Marmelatı
Pratik Kayısı Marmelatı Tarifi

Malzemeler

1kg kayısı
1kg şeker

Yemek Tarifi

Kayısıları yıkayıp iyice süzün ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın ve kullanacağınız kaba alın.
Üzerine şekeri ilave edin ve su katmadan koyulaşana kadar kaynatın.
İcap ederse limon sıkabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanlar alacalı soyulup, üç tarafından boyuna yarılır. Ardından tuzlu suda 20 dakika bekletilir.

Patlıcanları çizgili formda soyup boylarına göre ikiye ya da üçe bölün. İçlerini oyup, yıkayın.

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmez yemeği

Yumurta ve tozşekeri derin bir kasede iyice çırpın. Sıvıyağ ilave edip hafif çırpın. İçine rendelenmiş havuç, dövülmüş ceviz içi, ince doğranmış incir, limon ve portakal kabuğu rendesini ilave edip, karıştırın.

Öncelikle şerbet için, şeker ve suyu karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri