Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kayısı Marmelatı -I Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Kayısı Marmelatı -I
Pratik Kayısı Marmelatı -I Tarifi

Malzemeler

850 gr şeker
1 kg kayısı ezmesi
1 adet limonun suyu

Yemek Tarifi

Kayısıları bol suyuda iyice yıkayıp, kurulayın.
Tahta bir kaşık yardımıyla ince delikli süzgeçten geçirip, kayısı ezmesi elde edin.
Ezmeyi tencereye koyun ve ısıtın.
Isınan ezmeye azar azar şekeri ilave edin.
Ezme kaynayıp koyulaştığına içine bir adet limonun suyunu boşaltın.
Bir taşım birlikte kaynatıp ateşten alın ve marmelat henüz sıcakken kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda serin bir yerde muhafaza edin.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pratik bir börek tarifi. Çay keyfine bu peynirli börekle keyif katabilirsiniz.

Dereotunu ayıklayıp ince kıyın. Süzme yoğurdu, sarımsağı, dereotunu ve tuzu karıştırın ve kenara alın.

Hamur yapılır. Üçe bölünür, açılır, margarin eritilmeden sürülür. Bir saat buzdolabında dinlendirilir.

Fesleğen yapraklarını ve adaçayını ince kıyın. Beyazbiber, kırmızıbiber, kimyon, kekik ve pul biberle karıştırın.

5-6 dal taze sarımsağı kıyın. Derin bir kasede sarımsak, 3 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 2 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi iyice çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri