Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kayısı Marmelatı -I Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Kayısı Marmelatı -I
Pratik Kayısı Marmelatı -I Tarifi

Malzemeler

850 gr şeker
1 kg kayısı ezmesi
1 adet limonun suyu

Yemek Tarifi

Kayısıları bol suyuda iyice yıkayıp, kurulayın.
Tahta bir kaşık yardımıyla ince delikli süzgeçten geçirip, kayısı ezmesi elde edin.
Ezmeyi tencereye koyun ve ısıtın.
Isınan ezmeye azar azar şekeri ilave edin.
Ezme kaynayıp koyulaştığına içine bir adet limonun suyunu boşaltın.
Bir taşım birlikte kaynatıp ateşten alın ve marmelat henüz sıcakken kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda serin bir yerde muhafaza edin.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tüm malzemeyi derin bir kabın içinde iyice karıştırın. Oluşan çikolatadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Arzu ederseniz üzerine kakao serperek servise sunabilirsiniz.

Etsiz çiğköftenin lezzet sırrı bu tarifte. Nursen Doğan'ın mutfak robotuyla hazırladığı bu tarifi oldukça pratik.

Karıştırma kabına oda sıcaklığında margarini, çiçek yağını, yoğurdu, mahlebi, toz şekeri, kabartma tozunu koyup karıştırıyoruz.

Enginarları ve kırmızı biberi ince doğrayıp bir fırın kabına alın.

Yılbaşına tatlı ve ferah bir başlangıç için Azzur Restaurant'ın genç yeteneği Alpay Zaman'ın bezeli dondurma ağacı tarifini mutlaka deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri