Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kayısı Marmelatı -I Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Kayısı Marmelatı -I
Pratik Kayısı Marmelatı -I Tarifi

Malzemeler

850 gr şeker
1 kg kayısı ezmesi
1 adet limonun suyu

Yemek Tarifi

Kayısıları bol suyuda iyice yıkayıp, kurulayın.
Tahta bir kaşık yardımıyla ince delikli süzgeçten geçirip, kayısı ezmesi elde edin.
Ezmeyi tencereye koyun ve ısıtın.
Isınan ezmeye azar azar şekeri ilave edin.
Ezme kaynayıp koyulaştığına içine bir adet limonun suyunu boşaltın.
Bir taşım birlikte kaynatıp ateşten alın ve marmelat henüz sıcakken kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda serin bir yerde muhafaza edin.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin.

Patatesleri ve brokolileri ayrı ayrı tencerelerde haşlayın. Haşlanmış patatesleri ezin.

Farklı bir spagetti denemek isteyenler için pratik bir tarif. Pizza Venti'nin kurucusu İlter Kanat sizler için anlattı...

Özellikle kebap sofralarının vazgeçilmezi olan ezmeyi nar ekşili de deneyin...

Margarini bir tencerede eritin. Un ve tozşekeri ekleyin. Karıştırarak sütü ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri