Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kabak Reçeli Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Kabak Reçeli
Pratik Kabak Reçeli Tarifi

Malzemeler

1,5kg kabak
1,5kg şeker
250gr sönmemiş kireç
1,5adet limon

Yemek Tarifi

Büyük bir kaba kireci koyun, üzerine de 8bardak su döküp önce karıştırın sonra durulmasını bekleyin.
Kabakları, dört parmak uzunluğunda iki parmak genişlinde dilimleyip kabuklarını soyun.
Kireçli su durulunca bulandırmadan başka bir kap içine süzün.
Buraya kabakları aktarıp 4saat bekletin; zamanı dolunca da suyunu süzün.
Temizlemek için 1-2 su dökerek yıkayın ve tencere içine alın.
Üzerine su doldurup kapağını kapatarak orta ateşte hafif kaynatın.
Kabaklar biraz yumuşayınca şekeri ilave edin.
Ara ara karıştırarak koyulaşana kadar kaynatın.
Kıvamı gelince limon suyunu ekleyin ve 5dk daha kaynatın.
Üzerinde biriken köpüğünü ayırırsınız.
Ardından kavanozlara pay edin ve soğuduğunda kapaklarını kapatırsınız.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, tuz ve suyu ilave edin. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Sunumuyla çocukların çok beğeneceği Kirpi börek tarifini Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin verdi. Mutlaka çocuklarınıza tattırın.

Margarini bir tencerede eritin. Un ve tozşekeri ekleyin. Karıştırarak sütü ekleyin.

Bir tencerede tozşeker, kakao, süt ve unu mikserle 2-3 dakika çırpın.

Taze yufkayı tezgahın üzerine yayıyoruz. Bir kasenin içerisine su koyup, fırçayla yufkanın her yerine sürüyoruz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri