Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Gül Reçeli Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Gül Reçeli
Pratik Gül Reçeli Tarifi

Malzemeler

1,5kg şeker
½ kg gül
2adet limon

Yemek Tarifi

Reçellik gülün dip tarafını kesip çıkarın, limonlu bol su ile yapraklarını yıkayın; tekrardan su alıp yarım limon sıkın o suda haşlayın.
Güller yumuşadığında o sudan çıkarıp iyice süzün.
Şekeri su ile kaynatın gülleri ilave edip 30dk kaynatın.
Ocaktan almaya yakın limon sıkın ve altını kapatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sufle hamuru için geniş bir tencereye bir buçuk çorba kaşığı yağı koyun. Yağı erittikten sonra tencereye unu ilave edin.

Mersin'in vazgeçilmez tatlısı olan cezeryeyi bir de Hülya Hanım'ın tarifiyle deneyin...

Vanilyalı pudingi, süt ve vişne suyuyla birlikte ocağa oturtun. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.

Oktay Usta'nın ekmek tarifi

Tatlı yiyip tatlı konuşmak isteyenler için Derya Aydın'dan hoş bir tarif.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri