Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Gül Reçeli Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Gül Reçeli
Pratik Gül Reçeli Tarifi

Malzemeler

1,5kg şeker
½ kg gül
2adet limon

Yemek Tarifi

Reçellik gülün dip tarafını kesip çıkarın, limonlu bol su ile yapraklarını yıkayın; tekrardan su alıp yarım limon sıkın o suda haşlayın.
Güller yumuşadığında o sudan çıkarıp iyice süzün.
Şekeri su ile kaynatın gülleri ilave edip 30dk kaynatın.
Ocaktan almaya yakın limon sıkın ve altını kapatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Ürün'den Kurban Bayramı için basit ve lezzetli bir et yemeği tarifi. Osmanlı ve saray mutfağının yemeklerinden biri olan bu tarifi mutlaka deneyin!

İri kuşbaşı olarak doğranmış böbreği yıkayıp kurulayın. Tencereye tereyağını koyup eritin. Yağ biraz kızgınlaşınca içerisine böbrekleri atıp kendi suyunu çekinceye kadar pişirin.

Yufkayı düz bir zemine yayıp, bir tutam tuzla çırptığınız yumurta akını üzerine sürün.

Kadayıfların etrafını bir makas yardımıyla çok ince keserek aldıktan sonra tepsiye koyup ılık sütü ilave edin.

Pratik bir börek tarifi. Çay keyfine bu peynirli börekle keyif katabilirsiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri