Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Gül Reçeli (Isparta) Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Gül Reçeli (Isparta)
Pratik Gül Reçeli (Isparta) Tarifi


Gül Reçeli (Isparta)

Malzemeler


250 gr.
Kokulu pembe gül
1 adet Limon suyu
2 kg.
Toz şeker

Yemek Tarifi


Gül yaprakları iyice yıkanarak üzerine bir su bardağı şeker konur ve iyice ovulur.
Kalan şekerle bir tencerede kıvamlı şurup hazırlanır.
Ovulan gül yaprakları çıkan suyuyla beraber şuruba atılarak kıvamına gelinceye kadar kaynatılır.
Üzerine limon suyu ilave edilerek bir karışım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır.
5 dakika sonra kavanoza konur, soğuyunca kapağı kapatılır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk seven sevgililer için lezzetli bir yemek. Hem keyifli bir akşam geçirmek hem de farklı bir yemek yemek isteyenlere özel...

Mezgit veya levrek filetoyu rondoda ince kıyın. Soğanı incecik kıyarak, dolmalık fıstıkla beraber zeytinyağında hafifçe kavurun.

Osman Salkım'dan rakı masalarına özel bir meze tarifi

Tereyağını tencerede eritin. Unu ekleyin ve rengi dönüp kokusu çıkana kadar orta ateşte çevirin.

Hamuru hazırlamak için, tereyağı ve pudraşekerini bir kaba alıp elinizle 1-2 dakika yumuşayana kadar karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri