Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Gül Reçeli (Isparta) Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Gül Reçeli (Isparta)
Pratik Gül Reçeli (Isparta) Tarifi


Gül Reçeli (Isparta)

Malzemeler


250 gr.
Kokulu pembe gül
1 adet Limon suyu
2 kg.
Toz şeker

Yemek Tarifi


Gül yaprakları iyice yıkanarak üzerine bir su bardağı şeker konur ve iyice ovulur.
Kalan şekerle bir tencerede kıvamlı şurup hazırlanır.
Ovulan gül yaprakları çıkan suyuyla beraber şuruba atılarak kıvamına gelinceye kadar kaynatılır.
Üzerine limon suyu ilave edilerek bir karışım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır.
5 dakika sonra kavanoza konur, soğuyunca kapağı kapatılır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Turşu yahnisi, Anadolu’da yaygın bir yemektir. Özellikle Erzurum yöresinde sık uygulanır.

Ön hazırlık olarak fırını ısıtın. Domatesleri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerinin dışarı çıkması için hafifçe bastırın.

Hamuru hazırlamak için unu düz bir zemine alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, su ve tuz ekleyerek yoğurun.

Ayıklanmış fasulyeleri yıkayıp bir tencereye dizin. Her dizdiğiniz sıraya domates, soğan, şeker, tuz ve limondan serpiştirin.

Fırını önceden 170 derecede ısıtın. Yağı ve pekmezi ufak bir kapta düşük ısıda eritin. Ateşten aldıktan sonra zeytinyağını ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri