Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Gül Reçeli (Isparta) Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Gül Reçeli (Isparta)
Pratik Gül Reçeli (Isparta) Tarifi


Gül Reçeli (Isparta)

Malzemeler


250 gr.
Kokulu pembe gül
1 adet Limon suyu
2 kg.
Toz şeker

Yemek Tarifi


Gül yaprakları iyice yıkanarak üzerine bir su bardağı şeker konur ve iyice ovulur.
Kalan şekerle bir tencerede kıvamlı şurup hazırlanır.
Ovulan gül yaprakları çıkan suyuyla beraber şuruba atılarak kıvamına gelinceye kadar kaynatılır.
Üzerine limon suyu ilave edilerek bir karışım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır.
5 dakika sonra kavanoza konur, soğuyunca kapağı kapatılır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yeşil mercimeği yıkayıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp geniş bir kaba alın ve ılınmaya bırakın.

Bir gece önceden ayıkladığınız ve yıkadığınız mercimeği soğuk suda ıslatın. Daha sonra kaynar tuzlu suda, yıkanmış 1 demet maydanozu ve suyunu süzdürdüğünüz mercimeği, haşlayıp süzdükten sonra bir kenara alın.

Kayısıları dörde bölün. Tereyağı ve 1 su bardağı suyla birlikte tencereye alıp, bademleri de ekleyin.

200 KALORİ Diyet yapmak isteyenler için çok pratik bir çorba. Sıcak yaz günlerinde sizi hafifletecek bir tarif...

Un, tereyağı, zeytinyağı, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri