Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Gül Reçeli (Isparta) Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Gül Reçeli (Isparta)
Pratik Gül Reçeli (Isparta) Tarifi


Gül Reçeli (Isparta)

Malzemeler


250 gr.
Kokulu pembe gül
1 adet Limon suyu
2 kg.
Toz şeker

Yemek Tarifi


Gül yaprakları iyice yıkanarak üzerine bir su bardağı şeker konur ve iyice ovulur.
Kalan şekerle bir tencerede kıvamlı şurup hazırlanır.
Ovulan gül yaprakları çıkan suyuyla beraber şuruba atılarak kıvamına gelinceye kadar kaynatılır.
Üzerine limon suyu ilave edilerek bir karışım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır.
5 dakika sonra kavanoza konur, soğuyunca kapağı kapatılır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

lspanak yapraklarını kaynar suya batırıp çıkarın. Tavuk göğüslerini tuzlayıp karabiber serpin. Üzerine kırmızı biber serpin. Yeteri kadar ıspanak yapraklarını biberlerin üzerine yerleştirin.

Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soğup kıyın. Mısır yağını tencerede ısıtıp soğanı kavurun.

Ebegümecinin yapraklarını koparıp, yıkayın ve incecik kıyın. Tavuk suyu ve suyla birlikte tencereye alın.

Soğanı kıyın, sıvı yağda pembeleştirin. Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Mantarları ince ince doğrayın.

Üzümleri taneleyin. Tülbent yardımıyla suyunu sıkıp, tencereye alın. Ayrı bir yerde nişastayı suda açıp, tozşekerle birlikte tencereye aktarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri