Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Greyfurt Reçeli Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Greyfurt Reçeli
Pratik Greyfurt Reçeli Tarifi


Greyfurt Reçeli

Malzemeler


3 adet portakal
2 adet limon
2.
5 kilo toz şeker
1 adet greyfurt
7 su bardağı su

Yemek Tarifi


Meyvelerin kabuklarını temizleyin.
Meyveleri küçük küçük doğrayın.
Su ilave edip 24 saat bekletin.

Sonra hafif ateşte biraz pişirin ve 24 saat daha bekletin.
Şekeri katıp kaynatın (çok koyu olması gerekmez, soğuyunca da koyulacaktır).

Reçel kıvamını bulduğunda, limon suyunu katıp biraz karıştırın.
Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın.

Sonra cam kavanozlara boşaltın.
Soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ispanak yapraklarının saplarını koparın. Daha sonra bol suda 3 dakika haşlayın. Süzüp soğuk sudan geçirin.

Su ve şekeri 30 dakika kadar kaynatın. Küp şeklinde doğranmış meyveleri, kakule tohumu ve damla sakızı da ekleyerek, 30 dakika daha kaynatın.

Konya’ya özgü nefis bir tatlı. Özellikle ramazanda iftar sofralarında mutlaka saçarası olur. Eskiden, hazırlanan tatlı tepsisi sacın üzerine konur, ocağa oturtulurdu.

Acurları buruşuklukları gidene kadar haşlayın. Pirinci yıkayıp bir kenara alın.

Bisküvileri havanda dövüp kakao ile karıştırın. Tereyağını eritip bisküviye ekleyin. Karışımı, yuvarlak kek kalıbının tabanına bastırarak yerleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri