Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Greyfurt Reçeli Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Greyfurt Reçeli
Pratik Greyfurt Reçeli Tarifi


Greyfurt Reçeli

Malzemeler


3 adet portakal
2 adet limon
2.
5 kilo toz şeker
1 adet greyfurt
7 su bardağı su

Yemek Tarifi


Meyvelerin kabuklarını temizleyin.
Meyveleri küçük küçük doğrayın.
Su ilave edip 24 saat bekletin.

Sonra hafif ateşte biraz pişirin ve 24 saat daha bekletin.
Şekeri katıp kaynatın (çok koyu olması gerekmez, soğuyunca da koyulacaktır).

Reçel kıvamını bulduğunda, limon suyunu katıp biraz karıştırın.
Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın.

Sonra cam kavanozlara boşaltın.
Soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sebzeleri jülyen doğrayıp, kaynar ve tuzlu suda ayrı ayrı haşlayın. Sonra buzlu suya atıp, süzün.

Yıkanıp suyu süzülmüş pirinci tereyağında kavurun. Üzerine suyu, tuzu ve tarçını ekleyip pirinç suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.

Kestane püresi, şeker ve yumuşatılmış tereyağını çukur bir kaba alın. Pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar mikserle çırpın.

Yumurta ve tozşekeri çırpın. Yarım su bardağı süt ve margarini ekleyip, tekrar çırpın. Kabartma tozu, kahve, kakao ve unu ekleyip çırpmaya devam edin. 22 cm’lik yağlanmış kalıba dökün.

Tost ekmeğinin üzerine beyaz peynir sürüp kaşar dilimlerini yerleştirin. Jambonları, kulak şekli vererek kürdanla ekmeğe batırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri