Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Greyfurt Reçeli Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Greyfurt Reçeli
Pratik Greyfurt Reçeli Tarifi


Greyfurt Reçeli

Malzemeler


3 adet portakal
2 adet limon
2.
5 kilo toz şeker
1 adet greyfurt
7 su bardağı su

Yemek Tarifi


Meyvelerin kabuklarını temizleyin.
Meyveleri küçük küçük doğrayın.
Su ilave edip 24 saat bekletin.

Sonra hafif ateşte biraz pişirin ve 24 saat daha bekletin.
Şekeri katıp kaynatın (çok koyu olması gerekmez, soğuyunca da koyulacaktır).

Reçel kıvamını bulduğunda, limon suyunu katıp biraz karıştırın.
Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın.

Sonra cam kavanozlara boşaltın.
Soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Meyvaları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Üzerine toz şeker koyup bir gece bekletin. Ertesi gün 1 su bardağı soğuk su ekleyip orta ateşte kaynatın.

İspanyol usulü şarap soslu piliç göğsü yemeği olan Pollo Al Jerez Mart ayında Crowne Plaza'da servise sunulacak özel bir yemek...

İsmiyle de çok ilgi çekici olan Hüthüt kuşu Antep yöresine ait bir yemek. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşısı Bayram usta sizler için anlattı...

Fasulyelerin kılcıklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra süzgece alın. Suyu süzülünce 1 cm genişliğinde kıyın. Kaynar tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayıp süzün.

Fulden Ekinci'den lezzetli bir tarif

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri