Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Erik Marmelatı Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Erik Marmelatı
Pratik Erik Marmelatı Tarifi


Erik Marmelatı

Malzemeler


1 kg.
Erik
1 adet Limon suyu
1 kg.
Toz şeker

Yemek Tarifi


Erikler yıkandıktan sonra çekirdekleriyle birlikte ezilir.
Ezme bir tencereye konarak şeker ilave edilir ve orta hararetli ısıda kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
Kıvamına geldiğinde limon suyu katılır.
Üç dört taşım daha kaynadıktan sonra kavanozlara konur, soğuyunca ağzı kapatılır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kayısılar bir kaba konup, soğuk su ile örtülüp bir gece bekletilir. Yumuşayan kayısılar bir tencereye suyu ile birlikte alınır.

Önce bir tencereye 1 çorba kaşığı margarini koyup, eritin. Yağ kızınca soğanı ilave dip, sık sık karıştırarak, birkaç dakika, soğanlar pembeleşmeye yüz tutuncaya kadar pişirin.

Tavada tereyağını eritip unu pembeleşinceye kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Tavayı ocaktan alın.

Yağ ile limonu derince bir kaseye koyup karıştrın. Balığı temizleyip, akar suyun altında yıkayın. Süzüp kurulayın.

Bir demet rokayı iyice yıkayıp robota koyun. İçine tuz, karabiber, pulbiber, 1 diş sarımsak ve 1 adet yumurtanın akını ilave edip hepsini robotta çekin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri