Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Erik Marmelatı Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Erik Marmelatı
Pratik Erik Marmelatı Tarifi


Erik Marmelatı

Malzemeler


1 kg.
Erik
1 adet Limon suyu
1 kg.
Toz şeker

Yemek Tarifi


Erikler yıkandıktan sonra çekirdekleriyle birlikte ezilir.
Ezme bir tencereye konarak şeker ilave edilir ve orta hararetli ısıda kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
Kıvamına geldiğinde limon suyu katılır.
Üç dört taşım daha kaynadıktan sonra kavanozlara konur, soğuyunca ağzı kapatılır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fasulyeyi yıkayıp kılçıklarını temizleyin ve uzunlamasına ikiye bölün. Soğan ve domatesleri incecik doğrayın.

Suyu tencereye alıp, tuz ilavesiyle kaynatın. Makarnaları bu suda haşlayın.

Soğanı ince ince kıyın. Biberleri doğrayın. Bir tavada soğan ve biberi kıymayla birlikte 5 dakika kadar kavurun.

Elmaları soyup büyük bir kâseye rendeleyin. Bisküvileri ufalayın. Ceviz içi, bisküvi ve tarçını elmalara ekleyip iyice karıştırın.

Armutları yıkayıp kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin ve ince ince dilimleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri