Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Erik Marmelatı Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Erik Marmelatı
Pratik Erik Marmelatı Tarifi


Erik Marmelatı

Malzemeler


1 kg.
Erik
1 adet Limon suyu
1 kg.
Toz şeker

Yemek Tarifi


Erikler yıkandıktan sonra çekirdekleriyle birlikte ezilir.
Ezme bir tencereye konarak şeker ilave edilir ve orta hararetli ısıda kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
Kıvamına geldiğinde limon suyu katılır.
Üç dört taşım daha kaynadıktan sonra kavanozlara konur, soğuyunca ağzı kapatılır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tozşeker ve yumurtayı çırpın. Ardından sütü ekleyin. 2 su bardağı unu, kabartma tozu ve vanilya ile ekleyin.

Hamur için tereyağını oda ısısında yumuşatın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tarçın, vanilya, kabartma tozu ve hindistancevizi ekleyip harmanlayın.

Şerbeti için, esmer şeker ve suyu bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 1 dakika sonra ocaktan alın.

Ayşe Tüter'in tarifi

Börülceyi ayıklayıp bir tencereye alın. Domates ve soğanı bütün olarak ekleyip üzerini geçecek kadar su ile haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri