Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Elma Marmelatı Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Elma Marmelatı
Pratik Elma Marmelatı Tarifi

Malzemeler

1.
5 kg elma
250 gr toz şeker
1 adet çubuk tarçın

Yemek Tarifi

Elmalarıı yıkayıp, dört eşit parçaya bölün.
Çekirdekleri çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun.
Tencereye bir miktar su ve tarçın koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun.
Elmalar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın.
Elmaları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin.
Elmalara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun.
Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın.
Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın.
Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesleri soyup çatalla ezin. Havuzları temizleyip rendeleyin. Patates, bezelye ve havucu bir kapta karıştırın.

Yumurta ve tozşekeri çırpın. Yarım su bardağı süt ve margarini ekleyip, tekrar çırpın. Kabartma tozu, kahve, kakao ve unu ekleyip çırpmaya devam edin. 22 cm’lik yağlanmış kalıba dökün.

Ayıklanmış ve dilimlenmiş balığı 3 su bardağı suda 10 dakika haşlayın ve suyunu süzün.

Yarım kg sütü tencereye boşaltın. İçine 1 adet yumurtanın sarısını, 3 çorba kaşığı tozşeker ve 2 çorba kaşığı un ilave ederek çırpma teli ile muhallebi kıvamına gelene kadar çırparak pişirin.

Soğanları soyup ikisini rendeleyin. Kıymaya soğan, yoğurt, karabiber, kimyon, yenibahar, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri