Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Elma Marmelatı-1 Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Elma Marmelatı-1
Pratik Elma Marmelatı-1 Tarifi

Malzemeler

1 kg olgun elma
1 adet limonun suyu
3 su bardağı şeker

Yemek Tarifi

Elmaları yıkayıp, ince ince dilimleyin.
Çekirdeklerini çıkarın ve çekirdek yataklarını temizleyip bir kaba koyun.
Elmaların üzerlerini biraz aşacak miktarda su koyun.
Kabı ateşe oturtun ve elmaları iyice pişirin.
Arada bir karıştırarak, elmalar ezilinceye dek pişirip, kabı ateşten alın ve elmaları ince delikli bir süzgeçten geçirerek ezme kıvamına getirin.
Ezmeyi, tekrar tencereye koyup, harlı ateşe oturtun, azar azar şekeri ialve edin.
Sürekli olarak karıştırın, karışım marmelat kıvamını bulduğunda limon suyunu tencereye boşaltın, tekrar kanştırıştırın, bir taşım kaynatıp ateşten alın.
Ateşten indirince kavanozlara doldurup, soğumaya bırakın.
Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Home Store Cafe pastacılarından Ayhan Lafçı'dan pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için çok pratik, kalorisi az diyet bir kurabiye. Formuna özen gösterenler bu kurabiyeyi mutlaka denemeli.

Milföy hamurlarının uçlarını kare olacak şekilde birleştirin. Daha sonra unlanmış zeminde merdane yardımı ile incecik açıp kenara alın.

Hindi göğsü haşlayın. Haşlanan hindi etini parçalara bölüp blendıra atın. Soğanı soyup onu da hindinin üzerine ekleyin ve birlikte parçalayın.

Tombul sandviç ekmeğini enlemesine ortadan ikiye kesin. Ekmeklerin iç yüzüne beyaz peynir sürün.

Bir kabın içinde yoğurt ve yumurtayı tahta kaşıkla iyice çırpın. Üzerine zeytinyağını ve ezilmiş beyaz peyniri ilave edip, karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri