Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Elma Marmelatı-1 Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Elma Marmelatı-1
Pratik Elma Marmelatı-1 Tarifi

Malzemeler

1 kg olgun elma
1 adet limonun suyu
3 su bardağı şeker

Yemek Tarifi

Elmaları yıkayıp, ince ince dilimleyin.
Çekirdeklerini çıkarın ve çekirdek yataklarını temizleyip bir kaba koyun.
Elmaların üzerlerini biraz aşacak miktarda su koyun.
Kabı ateşe oturtun ve elmaları iyice pişirin.
Arada bir karıştırarak, elmalar ezilinceye dek pişirip, kabı ateşten alın ve elmaları ince delikli bir süzgeçten geçirerek ezme kıvamına getirin.
Ezmeyi, tekrar tencereye koyup, harlı ateşe oturtun, azar azar şekeri ialve edin.
Sürekli olarak karıştırın, karışım marmelat kıvamını bulduğunda limon suyunu tencereye boşaltın, tekrar kanştırıştırın, bir taşım kaynatıp ateşten alın.
Ateşten indirince kavanozlara doldurup, soğumaya bırakın.
Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesleri haşlayıp, soyun. Bir adet şişe üç adet patates parçası, üç adet hindi parçası ve 3 adet soğan parçası sığıyor.

Ot ve sebze zengini Batı Ege mutfağından pratik, lezzetli, hafif bir yemek...

Hazırlanması kolay ve çok lezzetli olan mantar soslu dili, hafif bir öğle yada akşam yemeği olarak, patates püresi ve ızgara domatesle servis edebilirsiniz.

Yumurtalar derin bir karıştırma kabına kırılıp üzerine tozşeker ilave edilerek mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırpılır.

Fasulyeyi yıkayıp kılçıklarını temizleyin ve uzunlamasına ikiye bölün. Soğan ve domatesleri incecik doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri