Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Elma Marmelatı-1 Tarifi | Reçeller-Marmelatlar | Yemek Tarifleri
Elma Marmelatı-1
Pratik Elma Marmelatı-1 Tarifi

Malzemeler

1 kg olgun elma
1 adet limonun suyu
3 su bardağı şeker

Yemek Tarifi

Elmaları yıkayıp, ince ince dilimleyin.
Çekirdeklerini çıkarın ve çekirdek yataklarını temizleyip bir kaba koyun.
Elmaların üzerlerini biraz aşacak miktarda su koyun.
Kabı ateşe oturtun ve elmaları iyice pişirin.
Arada bir karıştırarak, elmalar ezilinceye dek pişirip, kabı ateşten alın ve elmaları ince delikli bir süzgeçten geçirerek ezme kıvamına getirin.
Ezmeyi, tekrar tencereye koyup, harlı ateşe oturtun, azar azar şekeri ialve edin.
Sürekli olarak karıştırın, karışım marmelat kıvamını bulduğunda limon suyunu tencereye boşaltın, tekrar kanştırıştırın, bir taşım kaynatıp ateşten alın.
Ateşten indirince kavanozlara doldurup, soğumaya bırakın.
Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurta ve toz şekeri çırpın. Önceden çırpmış olduğunuz şantiye ilave edin. Bu karışıma kayısı püresini ekleyerek karıştırın.

Birsen Arık'tan çok hafif, çok kolay ve çok lezzetli bir tatlı...

Buğdayı ayıkladıktan sonra bol su ile yıkayın. Üzerine çıkacak kadar soğuk su koyup, tavuk bulyon ilave ederek yarım saat haşlayın.

Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp, süzün. Tereyağı ile yağladıktan sonra servis tabağına alın.

Biberleri közleyip kabuklarını soyun. Rokayı temizleyip kıyın. Sarımsağı temizleyip ezin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri